Lyft Upp Qi Norwich [2013-10-05]

 

Vi hade en angenäm kurs i Norwich i oktober. De nya deltagarna lärde sig mycket snabbt och de som repeterade kursen var till en stor hjälp, speciellt när vi arbetade två och två. Som alltid så var vi på Lionwell skola. Personalen där gör att vi känner oss mycket välkomna och det är en förtjusande lokal.

Här kommer några kommentarer från deltagare:

Filosofin känns rätt för mig

”Det har varit trevligt och en förmån för mig att ha varit här, en sympatisk grupp. Filosofin är helt i min smak. Jag känner ett litet förbehåll för vad jag kommer att klara av att göra men min intention är att ge qigongen en chans.”

Hjälper mig att sova

”Det har varit bra att vara här och det är underbart att träffa er alla. Jag tränar hemma och jag visualiserar också att jag gör Lyft upp qi när jag ligger i sängen, vilket hjälper mig att somna.”

Avslappning gör mitt sinne klart

”Jag har njutit av sällskapet. Det är inte för energiskt och det långsamma tempot passar mig. Jag tror att qigongen gör att jag får in avslappning i mitt liv. Det gör mitt sinne klart.”

Återställt min balans

”Det har varit mer utmanande än vad jag trodde men jag har gillat det. Det är en stödjande omgivning. Jag har bytt tempo under helgen, det känns som att jag har återställt min balans.”

Lugn och avslappnad en ny erfarenhet

”Jag har tyckt om helgen men det har varit en stor utmaning. När jag hör ”lugn, slappna av” är det något nytt för mig, jag har aldrig hört det. Jag har alltid hört ”kom igen, kör på, gör det och det”. Det har alltid sagts och nu säger jag det till mig själv. Så det har varit en emotionell upplevelse. Under träningen har jag haft en del skakningar i min vänstra hand och det ser jag som något positivt.”

Stödjande omgivning

”Det här stämmer bra överens med andra saker jag har gjort så det känns bekant. Det här är en väldigt stödjande omgivning.”

Qigong ger ett lugn i sinnet

”Qigong har gett ett lugn i sinnet som jag aldrig har haft förut. Det kom efter en månads qigong träning och det har förändrat mitt nervsystem. När jag återvände till att undervisa efter ett uppehåll, och hade tränat qigong under en månads tid då, så kunde jag verkligen se hur mycket lugnare jag var. Det här är min hälsoförsäkring. Det har varit underbart att träffa alla. Tack så mycket!”

Qigong är min vän

Qigong är min gamla vän som ser efter mig. Jag sätter på CD:n och hör ”slappna av, slappna av hjärnan” och då tänker jag, ok nu försöker jag göra det.”

Lärare:

Lorna Polke