Lyft Upp Qi Hamburg [2013-11-16]

Nu har vi haft vår tredje kurs i Hamburg och den här gången höll vi till i en mycket fin lokal i Rissen. Det var ett glatt och nyfiket gäng som tog sig an uppgiften att lära sig om Zhineng Qigong och då framförallt övningarna La qi och Lyft upp qi.

Några kommentarer från deltagare:

Klarare i sinnet, mindre smärta, sover bättre och mer avslappnad

"Jag har gått alla kurser som varit här och de är så bra, det är underbart att vara här. Jag är en sån person som kan få en massa olika idéer som håller på i huvudet och tack vare qigongen blir jag klarare i sinnet och mer organiserad. Jag är mer avslappnad både i kroppen och sinnet och sover bättre. Jag har problem med ett knä och det var tal om protes för ca 1,5 år sedan men jag sa ifrån. Jag har mindre smärta nu, tar mindre medicin och får mindre vätska i knäet. Jag kan också hantera den smärta jag har bättre än tidigare och jag har ett bättre flöde i kroppen."

Smärta i benet borta

"Veckorna innan jag kom hit har varit stressiga och jag kände mig mer spänd innan kursen. När jag kom hit och förstod att kursen skulle vara på engelska blev jag mycket glad då det hjälper mig att fokusera och lyssna mer noga. Lördagen gick bra och jag märkte när jag gick hem att mitt högra ben som brukar värka inte gjorde det längre och det var fortfarande bra när jag vaknade i morse. Jag känner mig också avslappnad på ett mycket bra sätt."

"Igår när jag kom till kursen hade jag svårt att gå men idag så kan jag gå utan problem."

Smärta i ryggen borta

"Jag har haft det stressigt den senaste tiden och kände att jag inte skulle orka gå på kursen, men min man är klok och han sa att jag "måste" gå. Jag har haft problem med smärta i ryggen och jag kan inte förstå det men nu är smärtan borta och det är väldigt positivt."

Naturligt att träna qigong

"Det har varit en intressant kurs. Tidigare när jag sett människor träna qigong i en park så har jag tyckt att det sett konstigt ut, nu skulle jag kunna tänka mig att göra det själv och det känns helt naturligt."

Lär mig nya saker

"Jag njuter av att se hur gruppen kommer samman och växer tillsammans under en kurs. Varje kurs så tar jag med mig nya erfarenheter med mig hem och det finns alltid nya saker att lära sig. Under en period så tränade jag inte qigong och jag märkte direkt skillnad. Jag fick sämre tålamod med mina barn och min rygg började göra ont. Nu är smärtan borta igen och mitt tålamod är tillbaka."

Lugn och avslappnad

"Jag blir mer avslappnad av qigongen och det hoppas jag ska bidra till att min tinnitus blir bättre."

Mer energi

"Jag har befunnit mig som i ett ekorrhjul som bara snurrar fortare och fortare och jag har känt att jag måste göra något åt det. Jag har försökt med att träna olika sporter för att få mer energi men jag blev bara tröttare och fick mindre energi. Jag har känt under den här helgen att jag får energi för att vara mig själv och hitta mig själv igen, ett välbefinnande.

Kunde stå bättre

"Jag har många fysiska problem och ett av dem är ett skadat knä. Jag märkte under kursen att jag kunde stå på mitt skadade knä och jag kunde stå mycket längre än vad jag trodde innan."

Lärare:

Fatima Ringvall