Lyft Upp Qi Stockholm [2013-11-01]

En liten men motiverad grupp samlades i Birkagårdens lokaler, några för att repetera andra för att lära sig för första gången. Det var en välkommen påfyllning för att kunna hantera höstmörkret. Det blev en trevlig kurs med många glada leende.
Nedan följer några av deltagarnas kommentarer:

Hjälp med MS

"Det här var min första kurs. Jag fick MS för ungefär sex månader sedan. Min mamma såg en artikel i en tidning om en tjej som hade MS som fick en hel del hjälp från träna Zhineng Qigong. Hon övertygade mig att gå kursen. Pga min sjukdom har jag förlorat min känsel i mina händer, jag hoppas jag kommer att få tillbaka den. Jag behöver rutiner och ganska många timmars sömn varje natt. Trots att jag har varit ute med vänner två nätter i rad och jag var tvungen att ta nattåget hit känner jag mig inte trött."

"Jag har multipel skleros. Detta har varit en omskakande upplevelse för mig. Hittills har jag inte känt några symtom, men jag känner mig ofta yr och trött. Jag kan känna en stor skillnad efter dessa två dagar. Jag är gladare och piggare. Jag kan även se bättre. Jag är väldigt motiverad."

Håller mig frisk

"Mitt syfte är att hålla sig frisk. Det har fungerat mycket bra hittills. Jag känner mig mjukare, gladare och piggare. Jag kan koncentrera sig bättre och jag måste sova mindre. Tack för en bra kurs."

Mjuk och lugn

"Träna är bra. Jag känner mig mjukare och lugnare."

Konstanta ryggsmärtor

"Jag har tränat i ett och ett halvt år. När jag började hade jag konstanta ryggsmärtor. Jag hade problem med att hantera min vardag. Det var smärtsamt att sitta, fixa mitt hår och jag hade problem med att bära tunga och åtsittande kläder. Detta gjorde mig väldigt rädd och deprimerad. Nu är jag mycket bättre. Det enda jag gör för att bli bättre i min rygg är qigong. Jag är mycket glad för detta."

Kan hantera mitt nya fysiska arbete

"Jag har gått från ett kontorsjobb till en utbildning som trädgårdsmästare. Det är ett tungt fysiskt arbete. Men jag har märkt att jag aldrig får träningsvärk på grund av det. Styrkan är där för mig att för att kunna hantera tunga lyft och arbetet med kroppen. Jag tror att det är tack vare qigong eftersom jag inte tränat på något annat sätt."

Lärare:

Johannes Nordgaard