Lyft Upp Qi Bollnäs [2013-09-28]

Höst och lämpligt väder ute för att istället gå inomhus och lära sig lyft upp qi och dra qi tillsammans och dessutom lära känna nya qigongare. Det är alltid värdefullt för våra nya deltagare att det är mer erfarna deltagare som är med och kan bidra med sin kunskap och hjälp när vi jobbar två och två. Och som vi brukar så höll vi till i Björktjära skolas gympasal vilket har blivit en tradition de senaste åren.

Några kommentarer från deltagare:

Sover numera bättre och kortare tid

”Sedan jag gick min första helgkurs runt 2008 tror jag att det var, så har jag varit med på alla helgkurser. Det är bara ett ”måste”. Jag blir lugn och i balans och klarar av stressen utan att gå i bitar. Jag sover bättre och kortare tid. Tidigare måste jag sova minst 9 timmar för att inte vara ett vrak dagen efter, det är verkligen en jätte skillnad. Jag började känna av en tennisarmbåge, men jag provade att träna Lyft upp qi lite mer intensivt under en period och efter två veckor var det borta. Det blir resultatet om man håller i träningen har jag märkt. Jag har haft en knäskada som lett till att ca 1-2 ggr/år så har knäet svullnat och det har tagit 2-3 månader innan svullnaden har lagt sig igen. Tillslut blev det så att svullnaden aldrig riktigt la sig. PÅ min första kurs så kände jag något i knäet och det gjorde ont, men nu kommer jag inte ihåg när det var svullet senast, det är nu helt bra.”

Gruppträningen bra hjälp att komma igång med träningen

”Det var min son som började med qigong och han tjatade på mig att jag skulle börja. När jag sedan gått kurs så var det gruppträningen som hjälpe mig att komma igång och att komma ihåg rörelserna. Har tidigare haft problem med mina knän och i mitt jobb på förskola så behöver jag hela min kropp. Det började gro i mig att jag skulle åka på en sommarkurs och det var en härlig känsla efter kursen och nu har jag aldrig några problem med mina knän.”

Pigg och kände skillnad på en gång

”I början tänkte jag att hur ska jag kunna hålla upp händerna över huvudet och hur ska jag kunna böja mig ner men jag försökte göra rörelserna och koncentrera mig på dem. När vi åkte hem i bilen igår efter kursen så såg jag jättebra och mina ögon var stora och pigga. Jag hade ingen värk och stod rakare, jag kände skillnad direkt och att hållningen var bättre. Jag kände mig pigg på kvällen, det var nästan som att jag fått vingar.”

”Det här har varit en jättebra kurs. Att gå på gym är inte min grej och jag gillar det här med ett lugnare tempo. Igår kväll efter kursen var jag så pigg. Jag målade en vägg som jag tänkt måla länge och i morse rensade jag ur två garderober.”

Känner ett lugn

”Det känns väldigt bra. Igår var jag mycket trött och hade ont i axlarna, men sen har det lättat och nu känns det mycket bättre. Det här är bra för mig då jag lever mycket av livet i mitt huvud och har svårt med stress. Jag känner ett lugn här nu.”

Fylla på energi

”Jag har provat på lite av varje och har länge tänkt gå en qigong kurs. Jag kommer främst för att lära mig att fylla på med energi, qi, och jag vet att det är en färskvara. Jag vill kunna behålla lugnet och att kunna stanna upp.”

Hjälp mot stress

”Jag tycker att det är så jätte, jätte bra med qigong. Det hjälper mig att sortera saker i livet och det hjälper mig också motverka stress.”

Mår bra av qigongen

”Jag mår helt enkelt bra av qigong träningen. Sen är det så bra att gå en kurs och få hjälp med korrigeringar av rörelserna och jag tycker att jag snappar upp nya saker varje kurs.”

Lärare:

Fatima Ringvall