Lyft Upp Qi Stockholm [2013-09-21]

På Östasiatiska museet och deras vackra hörsal höll vi vår första Lyft upp qi kurs för hösten. Engagemnaget och humöret var gott. De nya på kursen lärde sig snabbt vilket gav utrymme för en hel del träning. Nedan finner du några utdrag ur deltagarnas kommentarer:

Yngre idag

"Jag började för tio år sedan. Jag träna varje dag. Att träna qigong hejdar mitt åldrande. Jag är mindre stel, jag sover bättre och är lugn och glad. Det säger sig själv att jag mår bra av qigong efter som jag fortvarande tränar efter tio år. Jag är yngre i dag än vad jag var när jag började.

Kroppsreglering

"Kroppsregleringen är viktig. Kroppsregleringen är något jag tänker på mycket i vardagen. Det är kroppshållning och meditation allt på en gång. Det är nog därför jag inte har ont så som mina kolleger på jobbet. Jag försöker hålla kroppshållningen vid lyft osv."

Smärtor

"Jag har tidigare haft kronisk värk i ryggen. Qigong har hjälpt mig."

"När jag började så hade jag smärtor i nacke och axlar på grund av mitt arbete med datorer. Den första kursen hjälpe mig mycket. Nu har jag inte längre bekymmer med smärtor. Om jag får några känningar så tränar jag bara qigong och så släpper det."

Hjälp i vardagen

"Skön helg kurs. Qigong är för mig att "hålla mig på ytan". Skönt att gå en helgkurs och känna hur skönt jag kan ha det. Jag blir lugn och bättre på att klara av livet. Det blir en lättre och trevligare vardag för mig och för min familj."

Kinesiskt kulturarv

"Mitt ursprung är från Kina och det är roligt för mig att lära mig qigong i Sverige. Jag har ett jobb där jag sitter mycket och jag vill därför prova och se om qigong kan hjälpa mig hantera detta. Jag är intresserad av qigong och jag tänker att det är en viktig det av det kinesiska kulturarvet. Detta är också ett av skälen för att jag vill träna qigong. Jag har en dröm om att bli lärare i kinesiska på fritiden och lära ut kalligrafi. I kalligrafi finns också qi och det finns där när man gör vacka tecken."

Lugnare

"Detta är mitt första kurs. När jag kom hit var jag stressad och upp i varv. Nu känner jag mig lugnare."

Blodtryck

"Jag har trappat ned på blodtrycksmedicin nästan helt, något jag

försökt på många sätt utan att lyckas."

Träna tillsammans

"Tränat många år, att träna i grupp är fantastiskt, det ger så otroligt mycket. Tack så mycket för en jättefin kurs."

"1:a kursen. Kände att det var dags att gå, eftersom jag har sett hur mycket qigongen betytt i min sambos liv, det kändes viktigt att ta del av det. Jag gillar att gruppträna och lugnet har känts väldigt skönt."

Sjukförsäkring

"Jag ser qigongen som en sjukförsäkring och daglig motionsträning."

Jättemycket qi

Min systerdotter tyckte jag skulle gå, hon har mått så bra av qigongen. Igår kom jag hem med jättemycket qi. Trevlig kurs!

Lärare:

Lars Hagner