Lyft upp Qi Norwich [2013-05-11]

Maj och denna vårs kurs i Norwich med många nybörjare som var ivriga att få lära sig om Zhineng Qigong och övningarna Lyft Upp Qi och La Qi. Flera av dem har velat gå en kurs under en lång tid och nu hade de äntligen en möjlighet att delta.

Några kommentarer från deltagare:

Livsförändring

"Min träning har fallit bort de senaste månaderna så den här kursen har varit en bra påminnelse och en språngbräda för att komma tillbaka till daglig träning. Zhineng Qigong har varit en livsförändrare för mig."

Lärt mig om mig själv

"Jag har letat efter något för att lugna ner mig själv, att reglera mig med. Jag har några hälsoproblem så jag tänker ge qigongen en chans. Jag har funnit ut saker om mig själv den här helgen."

"Jag bor granne med två personer som har tränat qigong under en lång tid och har ofta fått berättat om kurser och jag har varit avundsjuk på deras träning under en tid. Jag har älskat och hatat upplevelsen den här helgen. Jag har tyckt mycket om att titta på rörelserna och även korta stunder när jag själv lärt mig. Jag har lärt mig om mitt eget motstånd. Det har varit en underbar upplevelse och jag är mycket glad att jag kom med på kursen. Tack!"

Qigongen håller mig centrerad och i balans

"Det är underbart att komma tillbaka till en kurs. Jag lär mig något nytt varje gång. Qigong ger mig något kraftfullt. Om jag inte tränar så känns det annorlunda. Vi är alla på en resa och belöningen kommer inte alltid omedelbart. Qigongen håller mig centrerad och i balans.

"Jag har tränat en annan qigong form tidigare. Jag har alltid varit intresserad av energier och hur det fungerar. Jag känner det som att jag kom hem när jag kom hit, igår kväll kände jag mig verkligen i balans. Det har varit en sagolik helg."

"Tack, jag känner mig privilegierad att få vara här. Jag tränar inte så mycket hemma, men när jag gör det så finner jag det lugnande och grundande. Lycka till alla nybörjare!"

Det kommer att vara belönande

"Det här är min första erfarenhet av qigong och jag har fått kämpa en del. Jag har hitta delar som jag måste jobba vidare med. Det är hårt men jag tror att det kommer att bli belönande."

Har länge velat gå en kurs

"Det här är min första kurs i Lyft upp qi och jag har velat gå hur länge som helst. Jag har hälsoproblem och det känns som att jag är som en påse med lösa bitar och jag vill att de ska komma i ordning. Om qigong kan hjälpa mig med min trötthet och balans så kommer det att vara mycket, mycket bra."

Jag sover bättre och är smidigare

"Sedan 4 dagars träningskursen i februari så har qigongen gått djupare. Jag tränar regelbundet varje kväll vilket hjälper mig att sova bra. Jag är smidigare och mjukare i kroppen. Jag har inte velat ifrågasätta qigongen, jag vill bara uppleva det. Jag njuter av den och jag känner qi. Om jag är trött så är det en bra tid att träna. När jag började träna qigong så använde jag utrymmet till att lösa saker i mitt sinne. Nu tänker jag mindre och lyssnar till Su Dongyues röst. Jag kan bli hög som ett flygplan!"

Qigong hjälper verkligen

"När jag tänker tillbaka så förstår jag att jag från början var överväldigad fysiskt och på andra sätt av träningen. Men med regelbunden träning och träning med gruppen så har det verkligen hjälp mig. Uppåt och framåt!"

Jag tycker om qigongens natur

"Min kropp är konfunderad, reglerna har ändrats men det känns bra! Igår kväll så kändes det som att jag verkligen hade tränat. Jag tycker mycket om det mjuka, flödande och naturliga i qigongen."

"En kompis introducerade mig till qigongen. Jag har sett stora förändringar med henne, påfallande förändringar. Jag har en del hälsoproblem och hon uppmuntrade mig till att komma på en kurs. Jag var osäker på om qigong var något för mig men det har gått in. Jag finner den vacker, elegant och dans lik. Jag tror att jag kommer att fortsätta och jag vill så småningom gå sommarkurs."

Frid i sinnet

"Jag är glad över att se så många nybörjare och jag önskar dem all lycka med sin träning. Mig har qigongen hjälpt väldigt mycket. Innan jag började med qigong så visste jag inte vad ett lugnt sinne var. Tack så mycket!"

Smärtan försvinner och qigongen ger mig hopp

"Jag har sett förändringarna som har hänt min mamma sen hon började med qigong och de är anmärkningsvärda. Jag gick min första kurs för 6 år sedan. I början så tyckte jag det var svårt och smärtsamt men jag tränade i 1 ½ år. Nu är jag tillbaka och har börjat träna igen varje kväll tillsammans med min syster. Om jag har smärtor och värk under dagen så tränar jag och de försvinner. Qigong hjälper mig att ha en tro på framtiden t.ex. att pappan till mina barn finns där ute, att det jag behöver kommer att finnas där för mig."

Jag kände glädje

"Jag gick min första kurs för tre år sen. Jag letade efter något fysiskt att komplimentera den personliga utveckling som jag jobbar med. När jag började med qigong så kände min kropp 'Ja'. Till en början så kunde jag inte böja mig mer än att mina händer nådde till knäna i övningarna men nu är mina händer mycket närmare fötterna. Jag har varit med om två bilkrockar, en innan jag började med qigong. Efter den andra så kunde jag fortfarande träna qigong så skadorna blev mindre. Jag är glad åt att vara här. Jag har känt att jag varit i flödet och jag har känt glädje, och det är väldigt vackert."

Lärare:

Fatima Ringvall