Lyft upp Qi Stockholm [2013-04-20]

I Birkagårdens fina lokaler höll vi även vårens andra Lyft upp qi kurs. Lokalen är tyst och passar våra behov bra. Deltagarna på kursen trivdes bra där och känslan av qi blev stark.

Ur deltagarnas kommentarer

Magsmärtor

"Det har varit en bra och jätte skön kurs. Jag har mycket problem med smärtor framförallt i magen. Jag hade lite ont tidigt på sista dagen av kursen, men jag kände ingenting under hela kursen och det har varit fantastisk."

Personliga berättelser på hemsidan

"Jag har tränat i 5 år. Min personliga berättelse ligger på hemsidan. Jag rekomanderar alla att läsa den och de andra personliga berättelserna som ligger där. När jag var tveksam för att börja träna qigong så läste jag personliga berättelser på hemsidan och det gav mig den övertygelsen jag behövde för att vilja prova qigong."

Livsstil

"Jag försöker vara med så mycket som jag kan på kurser och träningar för qigong ger mig så mycket. Energi, lugn, koncentration och jag kan sova mindre och bättre. Jätte bra. Jag rekomanderar alla att gå sommarkurs. Qigong är en livsstil för mig."

Stress

"Jag är glad att jag har haft qigongen denna hösten. Jag har varit projektledare för ett projekt på skolan och tack vare qigongen så har jag kunnat hantera stress, konflikter och kunnat släppa saker snabbare och enklare. Jag stressar inte upp mig för saker så lätt."

Extremt lugn

"Detta är min första kurs och jag är jätte nöjd med kursen. Jag känner ett extremt lugn. Kursen har varit lättare än jag trodde och tiden har gått snabbare."

Ledproblem, mentalt

"Jag tyckte att den här helgen har varit skön och att tiden har gått jätte snabbt. Jag hade problem med mina leder när jag började, de problemen är så gott som borta nu. För mig har det mentala varit det viktigaste. Att ha en stadig plattform att stå på, att ha styrkan och lugnet. Qigong er en stor skattkista."

Mental styrka

"Idag firar jag 1 årsjubileum med qigongen. För ett år sedan gick jag min första kurs. Det som jag främst har fått av qigongen det här året är en mental styrka. Det är värdefullt för mig."

Ryggsmärtor

"Jag har tränat i ett och ett halvt år. Jag började på grund av tilltagande smärta i ryggen som jag har haft i 8 år. Det finns kvar men jag har inte längre den mest obehagliga smärtan kvar och det blir inte värre längre."

Lärare:

Lars Hagner