Höstkurs LUQ (4d) Norwich [2013-02-07]

Vi har haft vår första 4 dagars kurs i England, som en liten mini variant av sommarkursen. En chans för deltagarna att få prova på hur det kan vara på våra sommarkurser. Ett steg mot att kanske också "våga" åka till Sverige för att gå en längre kurs. För de flesta av deltagarna var det den första längre kursen och vi hade även deltagare med från Danmark och Sverige.

Kursen hölls ute på landsbygden i Suffolk i Iken Barns som stället heter. Vi var omgivna av ett vackert landskap med en flod som skiftade mellan ebb och flod och hagar med hästar.

På kursen var det många som upplevde att de fick bra resultat och 87 % av deltagarna tyckte att deras energinivå ökade, 67 % att deras fysiska status förbättrades och 67 % ansåg att deras koncentrationsnivå höjdes.

Det var mycket uppskattat att tillbringa 4 dagar tillsammans med gemensamma träningar och måltider. Som någon uttryckte det sista dagen – "Jag vill stanna kvar här då det varit så fint på kursen."

Några kommentarer från deltagare:

Deltagare om atmosfären och kursen:

"Underbar kurs, det kunde inte ha varit bättre."

"Inga ord är nog för generositeten och känslan på kursen."

"Tack för organisationen och uppmuntringarna."

"Fantastisk kurs och perfekt ställe."

"Det har varit underbart att gå in i träningssalen och stå bredvid alla vänliga människor."

Mer energi och känsla av välmående

"Det har varit bra energi och jag önskar att kursen skulle hålla på längre. Det är en god känsla och rytm i kroppen och besvärligheterna ordnas upp. När jag började med qigong var jag en professionell hypokondriker, alltid orolig för att bli äldre. Qigong ger mig hopp om att det finns mer än att bara blekna bort. Jag har mer energi nu och en större känsla av välmående. Jag har mött mina svårigheter under de här dagarna men har kunnat hantera det. Jag önskar att vi skulle ha ett äldreboende där vi alla tränade qigong, vi skulle kunna få ett bra frånfälle utav det."

Norwich 4-days 2103

Ett starkt qi fält

"Innan jag kom hit hade jag kommit lite ur gängorna med qigongträningen. Jag hade ett hektiskt liv med att ta hand om hundvalpar. Jag kom hit i ett krisläge och visste inte riktigt vart jag var på väg. Att komma hit och att få slappna av med hjälp av kursen har varit bra. Jag kom hit och var sjuk och jag har varit sjuk under kursen, men jag vet att om jag varit hemma så hade det varit 10 gånger värre. Qifältet har varit mycket starkt. Jag har velat att den här kursen skulle komma hit till England, så det här känns som ett steg framåt för oss."

"Det här har varit häpnadsväckande. Jag har tidigare varit på tre sommarkurser så jag var intresserad av hur qi fältet skulle vara. Jag har funnit det mycket bra. Jag har gjort Lyft Upp qi med fler repetitioner har funnit att det har förvandlat övningen till något ännu bättre."

"Jag har verkligen njutit av att vara här. Jag var förvånad när jag såg programmet och hur mycket qigong vi skulle göra. Även när det kändes obekvämt så var det underbart. Jag är så nöjd att jag gjorde armträningen. Det har varit underbart att vara med er alla. Vi har hållit oss själva centrerade på qigongen. Jag skulle vilja tacka alla för det. Det känns som att jag förstår lite bättre om qi fältet nu efter kursen. Genom att ha haft träningssalen och att komma tillbaka till, igen och igen. Det har stöttat mig."

Har klarat av träningen bättre

"Min dagliga träning föll bort för något år sedan pga. mina hälsoproblem. I november så blev min ångest mycket värre så jag började träna qigong igen. Jag ska fortsätta att träna och jag ser fram emot att kunna arbeta igen om två år, kanske tidigare. Tidigare har jag inte klarat av La Qi, men det har jag gjort under den här kursen. En del smärta har minskat. Tack för en mycket bra kurs, för organisationen och all uppmuntran."

"Det har varit rätt tufft men idag när vi gjorde Lyft Upp Qi med flera repetitioner så klarade jag det utan problem och det känns mycket bättre nu."

"De fyra dagarna har varit bra. Jag håller på att tillfriskna från en allvarlig sjukdom och jag har kunnat använda mig av qigongen. När jag möter det jag bävar för kan jag observera det och bara låta det vara. Att göra qigong är verkligen en stor hjälp mentalt. Inga ord är nog för generositeten och stämningen på kursen."

"Det har inte varit helt enkelt men under kursen har jag haft ett fantastiskt flyt i träningen. Jag har kunnat få ihop mina fötter bättre än tidigare. Tack allihopa!"

Goda relationer

"Det här har varit min första kurs i England. Jag märkte att Lyft Upp Qi har flutit på bra. Det är givande att veta att det finns en utveckling och fortfarande saker som behöver korrigeras. Det skulle annars kännas som bortkastade pengar. Det finns alltid detaljer som behöver vridas om och utrymme för förbättringar. Det har varit underbart att möta er alla."

"Jag har sett fram emot den här kursen. Jag tycker om det faktumet att qigong sätter samman kropp och sinne. Jag känner mig så avslappnad, lugn och nöjd. Fram till nu har jag tränat sporadiskt, så det här kan bli en bra start för mig att komma igång. Det är en investering i livet. Jag har börjat tänka på vilka mål jag har med träningen och det är en bra hjälp för mig. Jag har känt mig så välkommen, det har varit ett nöje att möta er alla. Det har varit en så god känsla att kliva in i träningssalen och alla andra gemensamma utrymmen."

Känner att träningen är bra för mig

"Jag är relativt ny i qigongen, men ända sedan jag gick min första kurs så har jag känt intuitivt att träningen är bra för mig, att den når till delar som andra saker inte når. Min väg är via integration och qigong är del av mina resurser i mitt sökande av visdom. Min upplevelse av kursen har varit extremt positiv med ett fantastiskt ställe att ha kursen på, bra organisation och underbar atmosfär."

Qigongen har ett bra inflytande på mitt sinne

"Jag är glad att jag haft en möjlighet att vara med här. Jag har haft starka effekter och reaktioner under kursen som har försvunnit nu. La Qi har varit lättare att träna nu, den har jag tidigare undvikit. Jag är intresserad hur man kan träna, qi fältet m.m. Qigongen har en mycket bra inverkan på mitt sinne. Armträningen har känts annorlunda, den känns mer effektiv."

Känseln i mina armar har inte försvunnit under natten som det brukar

"Jag är så glad att vara här så jag vill inte att det ska ta slut. Hur kan vi ta med det hem? Mitt första mål är att bli bättre i mina armar, då jag använder dem så mycket i mitt arbete. Under två nätter nu på kursen så har jag inte tappat känseln i armarna när jag vaknar och jag har knappt haft någon smärta. Det är underbart i träningssalen på kvällarna. La Qi tyckte jag tidigare inte om, men nu tycker jag att det är för kort varje gång! Det har varit bra med korrigeringarna och jag hittar fortfarande nya saker. Det har varit en underbar kurs, det kunde inte ha varit bättre."

Jag känner mig starkare och mer balanserad i kroppen

"Tack allihopa för organisationen av kursen, lärandet och tack till alla er som var med på kursen. Den senaste grundkursen i november blev som en nystart för mig med qigongen, det blev en förändring inne i mig. Vi har börjat ha en liten träningsgrupp nu där jag bor. CD skivan är som en vän till mig. Det har varit fysiskt tufft med den här kursen men det känns som att det är ingenting jag behöver oroa mig för, det är bara qi som tar hand om mig. Jag tycker mycket om att ha mål med qigongen, att veta vad jag vill, att inte känna mig sjuk, ledsen och ha ont. Jag känner mig starkare och åter i balans i kroppen. Jag vill stanna kvar här och jag känner mer av qigongen efter de här fyra dagarna."

Sviter efter halsoperation har blivit mycket bättre

"Underbar kurs och ställe att ha kursen på. Jag har upplevt mer qi här än någonsin förut. Speciellt beroende på intensiteten med dagliga träningar och jag har upplevt "happy pain" och är tacksam för det. Mina problem efter en halsoperation har förbättrats oerhört. Tack så mycket för det Zhineng Qigong, jag är mycket tacksam."

Min infektion försvann

"Innan kursen hade jag det hektiskt och kände mitt trött. Natten innan kursen kändes det som att min infektion som jag hade blev värre. Nästa dag på kursen så försvann den. Jag har sovit lite under kursen men idag känner jag mig ändå full av energi och jag mår riktigt bra."

Lärare:

Fatima Ringvall