Shenxin Qigong Stockholm [2013-03-16]

Vårterminens Shenxin-kurs i Stockholm hade många repeterande deltagare. De flesta av dessa hade även gått vinterkursen. Detta gjorde att de som hade mindre erfarenhet av Shenxin Qigong fick mycket hjälp av övriga deltagare. Eftersom det inte var så länge sedan vi kom hem från årets vinterkurs pratade deltagarna mycket om den kursen och om de resultat de hade upptäckt efter den kursen samt de resultat som de nu kunde få på denna grundkurs.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Tinnitusen försvann

Shenxin är min favorit qigongkurs. Det har hänt en rolig sak under helgen. Jag går runt och bär på min 7 månaders bäbis hela dagarna. Jag vet att hon borde ligga på golvet och lära sig krypa men jag kan inte låta bli att bära på henne eftersom hon är så söt! När jag har lagt mig på kvällen så brukar det tjuta i örat, en sorts tinnitus. Förmodligen för att spänningarna går upp i örat. Men imorse så tjöt det inte! Det var skönt. Jag sov dessutom endast två timmar i taget under natten, på grund av min bäbis såklart, men jag har ändå känt mig pigg under hela dagen.

Varm i kroppen och bra syn

Jag tycker om Shenxin, blir pigg och avslappnad av den. Jag brukar frysa men det känns som om jag har blivit varmare. Några andra har ju fått bättre syn, men jag har faktiskt inte behövt byta glasögon på många år nu så det kanske har stannat upp nu.Jag ser alltså inte sämre nu är för många år sedan.

Mycket bättre höft

Jag känner mig rätt så hemma med detta nu. Efter vinterkursen har jag blivit jättemycket bättre i min höft. Jag gillar att känna att jag blir mjukare och kan göra lite flera saker. Det trivs jag mycket bra med.

Bättre humör och bättre kondis

Jag har stressat mycket under hösten och även nu på senare tid. Jag har dessutom inte kunnat vara med på några kurser hellre. Så nu var jag mycket nöjd med att kunna vara med. Igår var jag inte så pigg och jag kände mig lite gnällig, men idag känns det mycket bättre. Redan när jag vaknade var jag på bättre humör. Jag brukade förresten träna mycket på gym och så för några år sedan, men nu när jag endast tränar qigong så är min kondition mycket bättre. Det märker jag när jag cyklar och går uppför rulltrappor, sådant som jag upplevde som jobbigt förut.

Pigg och rörlig

Shenxin är det bästa som finns! När jag åkte till vinterkursen hade jag haft tre infektioner och flera penicillinkurer bakom mig, jag var jättehängig! Den tredje dagen på vinterkursen så vände det. Och nu är jag hur pigg som hellst! Idag var dessuom första gången som jag kunde sätta mig helt ner som många andra kan. Jag har också kunnat komma in i ett qigongtillstånd. Det känns schysst!

Bättre kondition än någonsin

Jag håller med om detta med bra kondition. Jag håller inte på och gympar och springer, men jag tycker att jag har bättre kondition nu än någonsin.

Avslappnad

Jag tycker att kursen har gått jättelätt den här helgen. Allting har bara flytit på lätt och enkelt. Jag har också varit mer avslappnad under den här helgen än jag har varit på tidigare kurser, och jag tror att det beror på att jag nyss gick på vinterkursen.

Stor skillnad efter vinterkursen

Det har hänt mycket med mig både före och efter vinterkursen. Jag känner att det är en stor skillnad nu så fort jag ställer mig upp.

Piggare, lugnare och rörligare i kroppen

Jag började träna qigong när jag var 19 år, av en tillfällighet. Jag hade några kompisar som hade tränat några år innan jag började. Det jag märkte då var att jag var mycket stel i kroppen. Jag hade svårt för att ta på mig strumporna utan att sitta ner, när jag böjde mig framåt så nådde jag bara lite nedanför knäna. Jag brukade ha ont i ryggen och nacken på morgnarna. Jag tror att jag hade det från min pappa. Han är mycket stel och behöver böja i knäna för att komma ner till golvet om han behöver plocka upp någonting. Jag var nog på väg dit jag också när jag var 19 år. Nu tänker jag inte på det alls, jag är nog vigare än de flesta. Jag har också ett större självförtroende, jag vet att jag klarar av saker om det skulle hända något. Jag är inte alls så nervös eller rädd för saker som jag var förut. Så qigong gör att jag har mer tid att vara mig själv. Det var en shenxin kurs som gjorde att jag verkligen började träna qigong. Veckan efter att jag gick shenxin kursen var jag mycket pigg på morgonen, hela veckan! Jag fick stiga upp tidigt, men var ändå riktigt pigg. Innan shenxin kursen var jag trött och efter var jag mycket pigg. Det gav mig motivation och vilja att fortsätta träna!

Lättare att hantera livet

Det känns som om Zhineng Qigong är det enda man behöver lära sig för att hantera livet. Man lär sig en massa saker som man inte kan lära sig genom att läsa böcker.

Givande kurs

Jag har tränat qigong i rätt så många år, men det är ett tag sedan jag har gått på en kurs. Jag har tränat rätt så bra där hemma, men den här kursen har ändå gett mig väldigt mycket. Nästan lika mycket som när jag gick min första qigongkurs. Jag har kunnat ta till mig en massa saker som jag kommer jobba med hemma, och det känns riktigt bra. Jag tror att jag kommer kunna få ännu bättre resultat nu.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen