Lyft upp Qi Myre [2013-02-23]

"Zhineng Qigong är min träning, min mat".

Ett kvinnligt nätverk deltog för första gången på denna helgkursen. Andra repeterade. För att vidmakthålla och stärka resultaten från kursen har kontaktpersonen i Myre också etablerat träning varje vecka. Deltagarnas mål är att få mer energi – snabbt, och att använda den rätt.

Kommentarer från kursen

Som ett magnetfält

"Jag visste inte så mycket om denna kurs och hade inga förväntningar. Jag vill ha mer energi i det dagliga livet. Jag har huvudvärk och spänningar i nacken. Första kvällen kände jag ryckningar och värme i armarna. La Qi kändes som ett magnetfelt. Idag har jag blivit imponerad av mig själv. Jag blev överraskad av att jag klarade att stå så länge. Jag kommer att träna vidare. Övningen med Lotusblomman lyfte mitt sinne, det var så vackert."

Ryggsmärtorna försvann plötsligt

"Jag har mycket energi. Jag fick så mycket Qi på förra helgkursen. Har problem med ryggen och höfterna. Under en övning var det som att man öppnat en kran med vatten i ryggen, och smärtorna försvann. Idag var jag så koncentrerad. Efter Qi-regleringen, då jag öppnat ögonen, ville jag bara fortsätta att stå där. Det är så fint att alla vill hjälpa till med denna kursen. Vi lärde känna varandra på ett annat sätt."

Myre HQU February 2013

Problem med Akilles-senan försvann

"Jag anmälde mig på helgkursen då jag är heltidsarbetande sjuksköterska. Jag har problem med akillessenan. Jag använder sparkstöttning till jobbet och detta belastar hälen. Denna helgen har jag inte tänkt på akillessenan. Inatt sov jag gott, jag står också väldigt bra nu."

Att kunna välja

"Jag vill bli bättre på att välja och att stå för mina val. Jag lever ett hektiskt liv. Efter sista träningsomgången mindes jag hela Lyft upp Qi."

Utveckla min skrivförmåga

"Alla dessa övningarna har gjort mig så glad. Jag kom med här utan att känna till någonting om det. Jag behöver att lugna ned mig i en hektisk vardag, samla energi, använda den rätt och utveckla min skrivförmåga. Fysiskt har jag genomgått 2 stora operationer och har proteser i båda höfterna. Efter helgkursen har jag mer kontroll på höfterna. I helgen blev saliv-produktionen i munnen normal. Jag vill fortsätta med detta, Zhineng Qigong är en diamant för mig."

Nikotinbehovet försvann på kursen

"Jag anmälde mig till kursen med öppet sinne, och med förväntningar om en metod med goda traditioner. Övningarna i Zhineng Qigong är så vackra, så estetiska. Jag tar nikotin i form av snus dygnet runt, även på natten. På kursen har jag inte haft behov av nikotin. Den här träningen är bra för mig, och kan den kan hjälpa mig med mina hälsoproblem. Igår kände jag mig väldigt glad. Jag behöver detta för att bli friskare."

Lugn och koncentration

"Det är bra att göra kursen igen, fint med korrigering. Det är viktigt att träna tillsammans. Att stå med reglerad kropp ger energi och jag väldigt lugn. Den största vinsten är koncentrationen. Jag rekommenderar alla till att fortsätta och träna och repetera flera helgkurser i Zhineng Qigong. Det här är min träning, min mat."

Lärare:

Ingrid Tidemann