Lyft upp Qi Åbo [2013-03-02]

Den mest långväga deltagaren i vårens finskspråkiga kurs i Åbo hade kört över 30 mil för att få lära sig zhineng qigong. Också de andra deltagarna var tacksamma för den trevliga kursen. Nybörjarna märkte genast att metoden är effektiv. Många av de repeterande deltagarna har redan tränat i många år och kunde berätta om metodens effekter över en längre tidsperiod.

Nedan kan du läsa deltagarnas egna kommentarer.

Kommentarer om kursen

"Det här har varit en bra kurs. Kursledaren har varit bra och jag har fått förklaringar på sådant som jag har frågat om. Jag är sådan som vill förstå det jag gör. Framtiden får visa vad jag kan få ut av träningen. Tack för kursen."

"Jag är nöjd med kursen och kursledarna. Jag har lärt mig mycket. Jag fortsätter träna. Tack för kursen."

Bättre sömn

"Jag har tränat länge och jag repeterar gärna och kurser, fastän det ibland blir bara en dag som den här gången. Av zhineng qigong har jag fått mycket gott, både fysiskt och mentalt. Till exempel sov jag riktigt dåligt förut, men nu sover jag gott. Det har förändrat hela mitt liv. Jag ser saker på ett nytt sätt och jag har lärt mig uppskatta både livet och hela skapelsen."

Blev av med rytmstörning och rädslor

"Jag har tränat den här metoden länge. Jag har aldrig ångrat en kurs som jag har deltagit i. Innan jag började träna zhineng qigong kändes det som om tiden gick åt mer till förpliktelser än till sådant som jag ville göra. Jag var rädd för mycket och lite hypokondrisk. Allt det har jag sluppit nu. Jag har också blivit av med en medfödd rytmstörning och mitt blodtryck har sjunkit till normal nivå. Livet har blivit mera spännande, när jag har fått kraft att göra allt möjligt roligt. Jag har blivit lugn och min livskvalitet är bättre."

Åbo 130303

Mera harmonisk och gladare

"Den här kursen har påverkat mig på ett bra sätt och har plockat fram mina skrattgropar. Tan-karna irrar inte omkring och jag känner mig mera harmonisk. Min kropp reagerar snabbt om något är fel och jag tror att den här träningen hjälper mot det. Nu efter kursen mår jag bra."

Fri från kronisk smärta

"Jag har tränat länge och gått många kurser. Jag började träna ett år innan jag gick i pension; då sörjde jag det som skulle komma och var deprimerad. Jag råkade också ut för en cykel-olycka där min armbåge krossades. Läkarna sade efter operationen att jag skulle få leva med smärta i armen i resten av mitt liv, men numera gör den inte ont alls. För ett par år sedan föll jag illa igen, men det har jag också hämtat mig från med hjälp av träningen. Tack för den här kursen. Ännu en gång har jag lärt mig nya saker, så som alltid på kurser."

Ryggproblemen styr inte längre livet

"Qigongträningen har hjälpt mig både fysiskt och mentalt. Mina ryggproblem styrde länge mitt liv, men det gör de inte längre. Zhineng qigong hjälper mig hantera stress, som till exempel nu när jag är inne i årets mest intensiva period på jobbet. Jag tränar varje dag och sover bra. Jag är en gladare, lugnare och trevligare människa än innan. I alla fall enligt min make."

Den här kursrapporten på finska. / Tämä kurssiraportti suomeksi.

Lärare:

Jeanette Heidenberg