Lyft upp Qi Karis [2013-02-09]

Drivor av nyfallen snö inramade årets första Lyft upp qi-kurs i Karis. Kursen hade lockat deltagare i alla åldrar, såväl nyfikna nybörjare som gamla qigongare. Stämningen var god och deltagarna aktiva. Nedan några kommentarer:

Avslappning

"Jag har fått lättare att slappna av och lättare att somna sedan jag började träna qigong. Har jag svårt att somna går jag igenom avslappningsövningarna i huvudet och då brukar jag somna innan jag kommer till slut. Det har av olika orsaker inte blivit av att träna på en tid och nu börjar det vara dags att sätta igång på nytt."

Vill motverka ålderskrämpor

) "Jag har deltagit i ett par helgkurser tidigare och tränat ganska regelbundet i 5-10 år, men det senaste året har jag lite tappat det hela. Men jag har ingenting emot träningen och med stigande ålder får man ju en del krämpor, så nog borde man väl fortsätta."

Bättre rygg

"Jag har tränat i ca tre år. Qigongen hjälper mig framför allt att hantera mina allergier och min dåliga rygg. Ryggen har blivit jättemycket bättre. Det har varit en effektiv och bra kurs. Jag kände att jag behövde den."

Karis 130210_350

"Jag gick min första kurs i Lyft upp qi i höstas. Jag har haft stor nytta av träningen för min rygg. Kroppsregleringen är bra och rörelserna så lätta att ryggen får vila. Jag deltar regelbundet i veckoträningen och försöker också träna hemma, fast det är svårt att hitta tid. Det var nyttigt att repetera. Jag blev uppmärksam på flera detaljer som jag inte gjort riktigt rätt."

Positivt överraskad

) "Det var min första kurs. Jag sökte någon form av avslappning och det var som en extra bonus att man också får kroppen uttänjd. Jag har ganska dåliga axlar, men de var inte alls sjuka efteråt, vilket de brukar bli efter annan träning. Efter gårdagen kände jag mig ganska pigg. Jag är nog ivrig så jag tänker nog fortsätta."

"Jag är positivt överraskad. Jag föreställde mig någon form av stillastående meditation. Att man fick röra på sig så pass mycket var en överraskning."

Inre styrka

"Jag har tränat i flera år. Min kroppsmedvetenhet har blivit mycket bättre. För tre år sedan startade vi en träningsgrupp i Karis. Det har gjort mig mera aktiv. Jag har deltagit i en sommarkurs och två höstkurser. Jag försöker lära mig att tackla besvärliga situationer på ett positivt sätt. Jag har inte haft några fysiska problem, men vill bli starkare inombords. Inför den här kursen var jag första gången redo att ta barnen med. Nu kan vi träna tillsammans och jag kan hjälpa dem vidare. Barn har mycket krav som ställs på dem och då kan qigong vara ett bra stöd. För mig har det blivit en livsstil."

Lärare:

Margareta Willner-Rönnholm