Lyft upp Qi Stockholm [2013-02-09]

På vårterminens första grundkurs i Lyft upp qi i Stockholm möttes som vanligt både erfarna qigongare som rena nybörjare. Tillsammans hade vi två härliga och starka kursdagar, med utbildning och träning. Qifältet var påtagligt starkt. De mer längre erfarenhet av Zhineng Qigong bidrog starkt till den positiva upplevelse nybörjarna fick av metoden.

Ur deltagarnas kommentarer

Artros

"Jag har på grund av artros problem med mitt högra ben. I går var det mycket trögt och tungt, men jag bestämde mig för att kämpa på. Idag känns det helt annorlunda i benet. Jag är mycket bättre. Jag har redan nu bestämt mig för att åka på sommarkursen och kolla för om det gör någon skillnad. Gör det det så kommer jag inte att operera benet."

Bästa som finns

"Jag är här för att jag tycker att detta är det bästa som finns"

Piggare

"Jag var nästan på väg ut dörren innan jag hade kommit för jag trodde inte att jag skulle klara av att stå still så länge, men det har gått över all förväntan, det har inte varit något problem alls istället har jag blivit mycket piggare."

Bättre sömn och blodtryck

"Jag har tränat i ett halvår, jag tränar varje dag. När jag först bestämde mig för att träna varje dag så visade det sig att vara väldig lätt. Nu när jag har tränat i sex månader så sover bättre och mitt blodtryck har blivit bättre."

Smärtor, förstoppning, hörsel

"När jag får smärtor eller problem med förstoppning så tränar jag och det hjälper mot problemen. Innan jag började träna så var jag utbränd och under den perioden så tappade jag hälften av min hörsel, men nu när jag tränar så kan jag ibland höra att det börjar susa i örat och då har jag märkt att hörseln är på väg tillbaka."

Avslappning, harmoni, koncentration

"Träningen hjälper mig att slappna av mentalt. Jag är mer harmonisk och har bättre koncentrationsförmåga."

Ont i ryggen

"Jag har tränat i ett år. Innan jag började träna hade jag ont i ryggen som hade blivit värre o värre under flera år. Det var svårt att sova, att arbeta och att göra vardagssysslor. Jag blev mycket bättre när jag började träna Qigong."

Rakare

"Jättebra kurs, jag känner mig behaglig. Jag hade problem innan med rygg och höfter. Jag är rakare nu.Jag kan lyfta mina armar över huvudet utan att de domnar."

Fibromyalgi

"jag har tränat i tio månader nu. Jag har diagnosen fibromyalgi som ger smärtor, sömnproblem och trötthet. Den här träningen är allt man behöver, både mentalt och fysiskt."

Mjuk kropp, energi

"Jag glömmer av hur dålig jag var innan jag började träna. Jag håller min kropp mjuk och får energi genom träningen. Den mentala och sociala sidan av träningen är viktig."

Fantastiska resultat

"Jag har tränat i fem år och har fått fantastiska resultat både fysiskt och mentalt."

Stress, spänning

"Jag kan hålla borta stress och spänningar. Jag hade stora problem att slappna av musklerna i nacken tidigare. Nu kan jag slappna av där."

Lärare:

Lars Hagner