Lyft upp Qi Stockholm [2012-11-10]

Man kan börja träna qigong pga en massa olika anledningar. Det spelar ingen roll om man är frisk och stark eller sjuk och svag, Zhineng Qigong kan effektivt reglera och förbättra ens livsfunktioner.

Kommentarer från deltagarna:

Ben och skuldra

"Det här var min andra kurs. Den första kurs jag gick var detta års sommarkurs. Jag lärde mig mycket och min hälsa blev mycket bättre. Min balans och mina stela axlar förbättrades mycket. Före kursen hade jag smärta i mitt vänstra ben varje natt, det försvann under kursen."

Fibromyalgi

"Jag har fibromyalgi, vilket innebär att jag har konstant smärta. Det har blivit mycket bättre och jag är rörligare nu. Jag har fortfarande mycket smärta men jag kan behålla ett vänligt leende. Den mentala träningen betyder mycket för mig. Jag fortsätter att kämpa på. Det var en bra kurs."

Sällan sjuk

"Jag var väldigt stel när jag började träna zhineng qigong. Jag är mycket mjukare nu trots min ålder. Jag sover mindre men är ändå pigg under dagarna. Jag är sällan sjuk men när jag väl blir sjuk går det över fort. Att träna qigong blir roligare och roligare. Det händer nya saker hela tiden, det är spännande."

Vardagliga ting

"Bra kurs, det är roligt att alla ni som valde att komma hit är här. Jag känner att jag kan hantera det vardagliga livet bättre. Jag är mer avslappna och har en större tolerans. Jag ksan hantera det som dyker upp på ett bättre sätt än förut."

Humöret och kroppen

"Jag tränar varje dag. Mitt humör och min kropp balanseras av träningen. Jag trodde jag skulle behöva vara krokig resten av livet men den föreställningen ser ut att vara felaktig."

Lärare:

Johannes Nordgaard