Sommarkursträning Stockholm [2013-01-02]

Vår traditionella sommarkursträning, den som tidigare hette 4-dagars, hölls i år i Stockholm. Kursen bytte namn inför förra året, då vi lade till en femte dag där vi tränar och repeterar Xing Shen Zhuang. Som vanligt blev det en utmärkt start på det nya året, mycken träning i vårt mycket starka qifält, många kära återseenden och en varm, glad och positiv stämning.

Dongyue Su inledde kursen med en kortare föreläsning samt att ge Qireglering. Därefter löpte timmarna på med träning och korrigering. Under träningspassen var stillheten och harmonin stor.

På den femte dagen, som vi ägnade åt Xing Shen Zhuang, lades stor vikt vid korrigering av övningen. Då övningen är ganska ny för oss är behovet av instruktioner och korrigering större. Tack vare sitt deltagande den dagen kommer många nu framåt att träna Xing Shen Xhuang med betydligt större kvalitet.

Ur deltagarnas kommentarer

Ladda batterierna

"Det är bra att man har möjlighet att ladda batterierna nu när det är som mörkast och när man ofta är som tröttast, tack. Trevlig att alla kommer hit."

"Jag har haft en hård höst och jag lovade mig själv att jag skulle komma hit och nu känner jag att jag har fått näsan över ytan och nu skall jag se till att jag inte hamnar där jag var igen."

"Jag har haft en tuff höst och jag behövde komma hit och fylla på."

"Jag behövde verkligen den här kursen. Innan kursen var jag som en uttorkad planta, nu har jag fått näring."

"Tack för kursen. Jag har haft en väldigt hektisk höst och därför var kursen väldigt bra för mig."

Qifältet

"En väldigt skön känsla. Qi började arbeta så fort som jag kom in i qifältet."

Sjävkänsla

"Jag har alltid gett en framtoning av att vara självsäker och kapabel, men själv har jag haft en mycket svag självkänsla, men kärleken och alla dom glada människorna jag möter här på kurserna har gett mig så mycket och jag har fått en trygghet i mig själv och jag bryr mig inte längre så mycket om vad andra tycker om mig. Det är helt fantastisk."

Korrigeringar

"Jag har tränat qigong i 11 år, men jag har fortvarande mycket att rätta till, det är bra med korrigeringar som jag får här på kursen, tack för bra korrigeringar."

"Jätte bra kurs. Tycker om att jag har fått träna så mycket. Det är så fint att man får korrigeringar, jag har fortvarande så mycket att lära."

"Jag ä mycker nöjd. Kursen har varit överraskande stark. Jag har fått jättebra korrigeringar."

Tacksamhet

"Jag är mycket tacksam. Jag har haft svårt att få till träningen nu när jag har blivit två barnsmamma. Men det jag har märkt är att när jag får då får tid till att träna så känner jag en stor tacksamhet och att träna blir väldigt skönt."

"Jag är mycket glad för att jag har fått vara här dessa 4 dagar, tack."

Avslappnad

"Jätte fin kurs, jag har aldrig varit så avslappnad som idag."

Borelia

"Det har konstaterats att jag har fått borelia, men qigongträningen har hållt sjukdommen i schack så att jag inte har haft några besvär av den."

Mental styrka

"Jag är jätte nöjd med kursen, qigong ger mig mycket mental styrka. Jag märker att jag tar saker lättare och att det blir lättare att träna."

Harmoni och energi

"Jag fick det jag ville ha. Känslan är väldigt harmonisk. Jag känner mig full av energi. Tack för en jättebra kurs."

Förståelse

"En mycket bra kurs. Tack för föreläsningarna och för den djupare förståelse de gav mig. Jag känner att jag har kraft inuti. Jag försöker träna qigong varje dag i mitt vardagliga liv."

Skadat knä

"Jag har en skön känsla i min kropp. Jag fann mya muskler i min höft som blivit mer avslappnad. Jag skadade mitt knä för ett tag sedan och tack vare det blir mitt ben stelt när jag står upp längre perioder. Men under kursen har benet inte alls stelnat. Jag tycker om den sociala biten på kurserna."

Lärare:

Lars Hagner