Lyft upp Qi Vasa [2012-10-27]

I Österbotten inramades höstens LUQ-kurs i Korsholm av soligt vinterväder med gula löv på nyfallen snö. Kursen hade lockat deltagare från många håll, såväl nyfikna nybörjare som gamla qigongare som ville finslipa rörelserna och samla energi inför vintern. Stämningen var lugn och koncentrerad och deltagarna aktiva och nöjda. Nedan några kommentarer:

Lugn

"Jag deltog bara en dag så det känns som en halv kurs. Men jag ville komma i varje fall eftersom höstkursen förra veckan gav mig en så bra skjuts framåt. Nu vill jag träna mycket. Jag får alltid hjälp av qigong när jag behöver det. Generellt sätt har jag fått ett större lugn. Förr var jag ofta förkyld och sjuk. Det är jag inte längre. Det är ett stort framsteg. Jag har också haft sömnsvårigheter. I dag är det inte alls på samma sätt."

"Allt har varit helt nytt för mig. Jag tycker det har varit lugnt och behagligt. Jag tycker om lugnet, tystnaden, att göra samma rörelser."

Vasa 121027

"Den här helgkursen har varit jätteskön. Jag känner att jag verkligen laddat batterierna"

Bättre rygg, tennisarmbåge botad

"Det har hänt väldigt mycket under de år jag tränat qigong. I över tio år led jag av kronisk tennisarmbåge. Den har opererats två gånger och jag har ätit mycket värkmedicin. Numera gör jag det sällan. Jag har också blivit rakare i ryggen. När jag började träna hade jag svank och gamnacke. På en hälsokontroll visade det sig att jag blivit två centimeter längre.

"Qigong är det bästa redskap som finns. Jag har problem med ryggen och tränar varje dag. Ryggen har blivit mycket bättre. Jag har också haft tennisarmbåge, men det har jag nästan glömt."

Lärare:

Margareta Willner-Rönnholm