Lyft upp Qi Karis [2012-10-06]

I västra Nyland har European Zhineng Qigong flera aktiva träningsgrupper och ett rikt kursutbud. Nya intresserade dyker ständigt upp och de som tränat länge deltar flitigt också i grannorternas kurser. Höstens helgkurs i Karis hade lockat deltagare från många håll. Stämningen var lugn och koncentrerad och deltagarna motiverade. Nedan några kommentarer:

God sömn

"Det har varit väldigt inspirerande med LUQ-kurs igen. Jag har kommit till många insikter, sovit jättegott och känner mig full av energi."

Karis 121006 a

Bättre balans

"Jag är glad att jag kom. Det har varit intressant och jag tänker fortsätta. Balansen blev bättre under kursen. Mot slutet kunde jag stå med ögonen stängda."

Ryggproblem minskat

) " Under det senaste året har jag börjat njuta mycket mer av träningen. Jag har tränat i 2½ år. Jag hade mycket problem med ryggen när jag började. Jag har ännu problem, men inte mycket. Nu kan jag till och med slappna av när jag står. Det känns som om benen blivit lika långa, som om det nu var lika mycket tyngd på båda fötterna."

Att träna Qigong hjälper alltid

"Det är tre år sedan min första helgkurs i LUQ. I början tränade jag inte så mycket, men efter första sommarkursen började jag träna dagligen och sedan den andra sommarkursen har jag haft som mål att träna två timmar varje dag. Det var intressant att öka träningen. Ibland har det känts tufft, men det har fört med sig tydliga förbättringar. Jag har många fysiska problem att jobba med. Efter gårdagen släppte någonting igen och jag sov djupt och gott hela natten. Jag vet att jag kan lita på Zhineng Qigong. Träning hjälper alltid. Den här helgen vågade jag använda skor utan klack för första gången. Den vänstra foten går redan helt ner. Det känns som ett litet framsteg. Det var bra att vara här."

Karis 121006b

Mentalt stöd

"Jag började träna qigong för nio år sen på grund av ryggproblem. De försvann efter ett par år. Den första sommarkursen blev en viktig vändpunkt. Då först förstod jag HUR mycket qigongen kan ge. Dittills hade jag trott att allt handlade om rygg och rörlighet och att jag kunde sköta det mentala på andra sätt. Jag förstod att jag kan få allt jag behöver med qigong. Den senaste tiden har jag gått igenom en tung process, men är nu på väg att bli helt frisk och man har kunnat minska på doceringen. Att träna qigong har varit ett viktigt stöd."

Lärare:

Margareta Willner-Rönnholm