Lyft upp Qi Bodö [2012-11-17]

Detta var den andra helgkursen i Lyft upp Qi i Bodö denna termin. Efter föreläsningen på fredag möttes vi av ett vacker Norrsken på kvällshimlen.

En av kursdeltagarna berättade att hon, efter sin första helgkurs, omedelbart mätt normalt tryck i sina ögon, liksom blodtrycket också blivit normalt.

Bodö har nu fått en stabil träningsgrupp, som efter denna helgkurs kommer att få ett tillskott av deltagare. Några reser långa vägar för att delta både på helgkurser och i träningsgruppen i Zhineng Qigong.

Kommentarer från kursen

Fint Qifält

"Zhineng Qigong är lika spännande varje gång".

Punkter blivit bättre

"De smärtsamma punkter jag hade har blivit bättre nu. Jag kommer att delta på gruppträningen i fortsättningen. Min kropp behöver detta."

Reser långt för att träna

"Jag har alltid känt lust att träna Zhineng Qigong. Jag är en stressmänniska och jag behöver lugna ned huvud och kropp. Här lär jag mig det. Jag har ca 1,5 timmas bilkörning för att komma hit och träna."

Öppnare skuldror

Igår kände jag att det öppnade sig mer i skuldrorna.

Bättre i höften

"Jag har länge velat träna Zhineng Qigong, speciellt efter att ha träffat en vän som blivit så mycket bättre. Jag är så glad för denna kurs. Behövde något som ger mig bättre hälsa. Jag känner nu att jag blivit bättre i höften sedan i fredags."

Fick tillbaka rösten

"Detta är min andra kurs och jag är väldigt glad för att repetera kursen. Denna gången kunde jag stänga ögonen och ha fokus på rörelserna. Jag har deltagit regelbundet på kvällsträningarna och det har varit nyttigt. Orsaken till att jag startade med Zhineng Qigong var att min Öron-Näsa-Hals läkare rekommenderade det till mig. Jag förlorade rösten på grund av spända stämband. Träningen har varit bra för rösten, den har varit ok sedan i höstas."

Mätbara hälsoförbättrningar

"Jag behöver mindre sömn när jag tränar Zhineng Qigong. Innan jag gick min första kurs för 1 år sedan, mättes kraftigt förhöjt tryck i mina ögon och jag väntade på operation för att rädda synen. Efter den första kursen mättes trycket igen och då var det normalt. Blodtrycket hade också gått ned. Jag tappade hakan och trodde inte på det till att börja med. Läkaren var mycket överraskad."

2012-11-18 HQU Bodø

Lärare:

Ingrid Tidemann