Shenxin Qigong Hangö [2012-11-10]

Höga vågot slog mot piren utanför Smörmagasinet när deltagare samlats från när och fjärran för en grundkurs i Shenxin qigong, men höstvinden som försökte sippra in genom springorna störde inte den varma stämningen på kursen. Ett stukat knä blev bra bara efter två timmar den första dagen och ett annat knä behövde inte mediciner på hela helgen. Många kommenterade hur kraftfull Shenxinmetoden är, hur den påverkar sinnet till det bättre.

Några kommentarer av deltagarna:

Knän, ben och rygg bättre

"Den här kursen kom passligt, det har varit en lugn och härlig stämning. Jag har haft problem nu länge med mitt vänstra knä, det är inte bra och jag har måste anti inflammatoriskt och andra mediciner, men nu den här helgen har jag inte tagit några mediciner alls. Det pirrar trevligt i benen!"

"Det har varit ett jättetrevligt veckoslut. Mina ben är så mycket starkare nuförtiden, jag kunde ligga på rygg och böja mina ben för första gången nu förra veckan. Mina ben är inte så skakiga mera. Det har varit en lugn och skön kurs."

"Jag har inte tränat så flitigt, men jag mår ändå bättre av qigong märker jag. Speciellt när jag slarvat med träningen så känner jag direkt i ryggen. Min rygg är mycket bättre än förut, jag kan bära på mitt barnbarn utan problem. Jag mår bra av det här och har blivit lite snällare, kanske. Jag stukade mitt knä i London och släpade mig på flygfältet hem, men det försvann nu på kursen efter två timmar!"

Jämnare humör, mindre oro

"Jag stiger upp och tränar kl 6 varje dag och tränar, det är så bra med korrigeringar. Jag har ett jämnare humör med qigongen. Jag tänkter "keep calm" när någonting händer i vardagen, det har blivit som ett mantra."

"Jag har märkt att humöret blir bättre av att träna, jag har haft depression och känner att mitt humör är lite stabilare"

"Det är bra att komma och repetera kurser, jag hålls mjukare av qigongen, humöret är bättre, jag är gladare och vänligare, det ger ett lyft! Mycket lugn och ro och glädje."

"Den här kursen är det bästa som kunde ha hänt nu, jag kämpar med min oro som har byggts upp det senaste året. Qigong lindrar min den!"

"Shenxin är så kraftfull övning. Jag är gladare och ser mera positivt på saker."

"Tack för en välbehövlig kurs. Den har varit fin!"

"Det är otroligt vitaliserande med Shenxin. Jag känner mig som stålmannen, jag jobbar mycket med min oro på grund av en allvarlig sjukdom, men jag känner nu att min oro inför en resa är som bortblåst. Nu far jag på resa!"

"Den här kursen har uppfyllt mina förväntningar, med råge, jag har väntat sex månader på den här kursen."

"Det har varit en jättebra kurs, jag ser fram emot att komma hem och ta in träningen i vardagen."

Hjälp med förlossningsdepression

"Jag kan rekommender att resa över halva Finland för att gå kurs i Shenxin. Shenxin är underbart för humöret, jag genomgår en förlossningsdepression och blivit rekommenderad mediciner, men det här är min medicin. Så bra för humöret."

Qi-fält

"Jag har börjat inse vikten av qifältet mera och mera att alla tränar tillsammans. Folk som reser långt ifrån att komma på kurs här, det är en fin känsla."

Lärare:

Camilla Heidenberg