Lyft upp Qi Wedel [2012-10-27]

Nu har vi hållit vår första kurs i European Zhineng Qigongs regi i Tyskland. Kursen hölls i en liten stad utanför Hamburg som heter Wedel. Kursen blev av tack vare två personer som var med på årets sommarkurs i Nossebro och som önskade att vi skulle komma och hålla en grundkurs i deras hemstad.

För de flesta på kursen var det helt nytt med Zhineng Qigong och det var en nyfiken och positiv stämning på kursen och alla var ivriga att få lära sig övningarna. Förhoppningar finns om att efter kursen kunna starta en träningsgrupp som kan träffas regelbundet för att kunna stötta varandra i den fortsatta qigongträningen.

Några kommentarer från deltagare:

Mycket avslappnad

"Det var ganska spännande att vara med och ordna den första kursen här i Wedel och veckorna innan kursen var mycket intensiva. Jag är förvånad över hur enkelt och trevligt allting har gått. Jag känner mig mycket avslappnad nu. Jag hoppas att vi kan ha en ny kurs här i vår. Jag önskar att vi får igång en träningsgrupp nu efteråt."

"Jag kände mig bekväm här från allra första början. Jag har både fysiska och psykiska problem och kände att ex. La Qi jobbade bra med mig. Jag var lite rädd för att inte kunna lära mig övningarna men kursen är så bra upplagd och steg för steg har vi repeterat och byggt upp övningen. Och med hjälp av CD:n så tror jag att det ska gå bra. Jag är mycket intresserad av att vi ska kunna öva tillsammans i grupp."

"Jag har nu gjort qigong i 5 år och jag är säker på att jag inte hade suttit här i så gott fysiskt och psykiskt skick om jag inte hade hittat qigongen. Helgen har varit mycket avslappnande för mig. Tack!"

Länge tänkt lära mig qigong

"Jag har sedan en lång tid tänkt gå en qigong kurs och när jag fick en inbjudan i brevlådan om en kurs, så tänkte jag att nu är det rätt tidpunkt att ta tillfället i akt att lära mig qigong. Jag är så tacksam för denna möjlighet. Att gå en intensiv kurs under en helg gjorde att det var lättare att lära sig rörelserna."

Jag klarade av kursen

"Jag är trött efter kursen. Igår kväll gick jag och la mig mycket tidigt och sov igenom hela natten. Jag har haft ett tufft år och också problem med mitt ben. Det har varit en trevlig omväxling att vara här. Jag var osäker innan om jag skulle klara av kursen, men jag kunde gå igenom allt och kommer även ihåg en del av rörelserna. Jag kommer att försöka träna på egen hand. Kanske kan vi ordna en kurs i Frankfurt där jag bor? Det var en mycket bra och trevlig kurs."

Det var som en kort semester att vara här

"Jag är någon som helst gör tre saker på en gång i stället för att göra dem i tur och ordning. Så i början var det mycket svårt att fokusera på att göra en sak i taget, ex som i La Qi. Men jag har njutit av vår qi oas här i gruppen, det var som en kort semester och livet runt omkring oss gick bara sin gång. Jag vill ge qigong en chans då jag märkt att det finns mera än att bara köra på på gymmet."

Mer medveten om min hållning

"Så nu väntar jag på snart inkommande effekter efter helgen. Jag är mer medveten om min hållning. Speciellt märkte jag att jag har problem med min nacke och axelpartiet. Kroppsregleringen har visat mig var jag har problem. Denna helg har känts som en kort semester för mig, en bit bort från vardagen."

Positivt överraskad

"När mamma kom hem från sommarkursen så tänkte jag att det här är ingenting för mig. Men jag är positivt överraskad. Jag brukar inte tro på såna här grejer men en del av detta känns rimligt."

Qigong stabiliserar mig

"Mamma har hela 5 år försökt att inspirera mig att göra qigong. Pappa gick så småningom en qigong kurs och jag märkte hur bra det var för honom. Även hos mamma såg jag att det gjorde gott. När mamma kom hem från sommarkursen var hon avslappnad och hade gott humör hela tiden. Det gjorde att qigong fick en chans med mig och jag kom med på kursen. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna fokusera och koncentrera mig så som jag gjort i helgen. Jag är imponerad av att qigong kan ha en sån betydande effekt. Igår kände jag mig bra och glad. Qigong stabiliserar mig."

Lärare:

Fatima Ringvall