Höstkurs LUQ (4d) Bergen [2012-09-27]

Bergen i höstkläder, tysta vatten. Glada skratt under goda måltider inramade Höskursen i Bergen. 4 dagars gemensam träning i Qifältet blev en god energiboost som mottogs med glädje.

Deltagarnas kommentarer

Qi förbättrar min hälsa

"Jag är här för att bygga upp mer Qi och jag förstår tydligt att jag behöver träna mer. Mitt dagliga arbete gör mig stressad, detta försämrar mitt hälsotillstånd. Jag vill bli av med min sjukdom och jag kommer att få hjälp av Qi att klara det."

Mjukare i kroppen

"Det har varit mycket god träning denna kurs. Min kropp har blivit mjukare och mina armar är mer flexibla."

Ändrad attityd till mat

"Mycket har hänt i min kropp och mitt sinne denna gång. Det har varit svårt för mig att prata öppet i cirklarna, nu klarar jag det. Jag blev mycket mobbad som barn, detta har påverkat mig mer än vad jag trodde. Jag åt för att skydda mig. Genom Zhineng Qigong träningen har jag nu en annan relation till mat, nu äter jag när jag är hungrig, jag kan också sluta äta även om jag tycker det är gott. Jag känner mig renare både på insidan och på utsidan. Mina armar har blivit mer flexibla under la Qi. Jag har blivit av med några skyddslager på denna kurs."

2012 Automncourse HQU Bergen

Självmedvetenhet

"Jag har inte tränat Zhineng Qigong sedan Sommarkursen 2012. Jag har kämpat för att hitta mig själv. Jag tyckte sommarkursen var lite skrämmande och var rädd för att bli avslöjad. Nu inser jag ju att det var mitt eget motstånd. Jag måste våga att visa mig själv som jag är och bli accepterad för det. Några problem har blivit tydligare och nu är jag mer kapabel att möta dem."

Repetera sättet att tänka

"Massor av saker har hänt. Mina inre organ har jobbat. Ett tag under träning var det svårt att andas. Spelar ingen roll hur mycket jag tränar, det finns alltid något att jobba bort. Min kropp har känts längre och mer utsträckt för varje dag på kursen. Det är jättebra att träna tillsammans och det är också viktigt att träna sättet att tänka."

Mjukare skuldror

"När jag anlände var jag väldigt trött och mina skuldror var väldigt stela. Jag tvekade faktiskt på om jag skulle delta i kursen eller inte. Igår släppte något, jag vet inte vad som hände, i vilket fall som helst så är mina skuldror mycket mjukare nu."

Som en Duracellkanin

"Jag var som en Duracellkanin utan en avstängningsknapp när jag kom hit. Någon eller något har nu tagit bort dessa batterier och jag känner mig lugn och avslappnad. Det är en gåva att få vara här, jag känner att alla önskar varandra väl."

2012 Automncourse Bergen Sept

Lärare:

Patrik Rastija