Lyft upp Qi Gislaved [2012-10-20]

I helgen hölls den första kursen i Zhineng Qigong i Hamra, ett litet samhälle mellan Värnamo och Gislaved. Det hela började med att en person på orten blivit nyfiken och ville att vi skulle komma dit och hålla en kurs. Intresset och nyfikenheten inför såväl föreläsningen som kursen var stort och flera personer bestämde sig för att gå helgkursen efter att ha lyssnat på föreläsningen.

De flesta av helgens deltagare var helt nya men de lärde sig snabbt och det blev en kurs med mycket träning och gemenskap. Gruppen bestämde att träffas och träna tillsammans varje vecka för att stötta och stödja varandra i denna nya aktivitet som de så gärna vill få in som en daglig rutin i sina liv.

Några kommentarer från deltagarna

"Jag är ganska ny. När jag gick sommarkursen i somras hade jag ingen aning om vad qigong var. Det var väldigt annorlunda. Jag har haft ont i ryggen och träningen hjälper. Det känns att rörelserna är bra. Det händer småsaker hela tiden."

Axlar och armar

"Jag gick en sommarkurs för åtta år sedan men har inte gått kursen sen dess. Däremot har jag tränat hemma nästan varje dag. När jag började träna hade jag problem med axlar och armar men det är mycket bättre nu jämfört med då.

Stå upp

"Jag bestämde i fredagskväll att jag skulle gå kursen. Det har gått förvånansvärt bra att stå upp. I vanliga fall brukar jag inte kunna stå så här länge."

Hamra, oktober 2012

Nyfiken

"Jag var nyfiken på qigong. Egentligen skulle jag bara ha gått på föreläsningen i fredags för att jag inte hade tid att vara med i helgen men föreläsningen var så intressant. Qigong visade sig vara mer än jag trodde."

"Jag kom hit av nyfikenhet och jag kommer nog ha nytta av träningen för jag har lite krämpor. Det vore bra med en bättre cirkulation."

Bra kurs

"Jag har letat efter qigong länge men jag har inte veta så mycket om skillnader mellan olika metoder. Kursen har varit bra. Det här kommer nog att bli jättebra!"

Nacken

"Det har varit en intressant kurs. Jättebra. Jag har haft problem med nacken men jag har blivit mjukare under kursen och mina axlar känns bättre. Rörelserna är roliga och det har gått bra."

Varma händer

"Jag känner mig mjukare i kroppen. Jag hoppas kunna lossa spänningar. Mina händer är varmare. De brukar vara frusna annars."

"Jag bestämde mig på lördagsmorgonen när föreläsningen hunnit sjunka in bättre, att jag skulle vara med. Det har varit svårt med kroppshållningen men det har varit roligt. Mina händer känns också varmare."

Lärare:

Kate Ohlsson