Lyft upp Qi Bodö [2012-09-15]

En känsla av vacker höst och en otrolig regnbåge startade kurshelgen i Bodö. Utav 20 deltagare var det 14 st helt nya deltagare. Helgen var fylld av en positiv känsla, koncentration och en god träningsanda. Bodö har en stadig grupp som tränar tillsammans varje vecka. Det kommer att bli fler som deltar på kvällsträningarna efter helgkursen.

Deltagarnas kommentarer

Återställd under kursen

"Det var en slump att jag deltog på denna kurs. Jag har varit trött det sista och jag är sjukskriven eftersom jag lider av en virusinfektion. Under föreläsningen i fredags blev jag helt återställd. I lördags var jag inte alls så trött som jag förväntade mig. Jag behöver inte sova så länge."

Beredd på mer träning

"Jag har hört så mycket gott om Zhineng Qigong i många år. Jag var nyfiken och deltog i denna kurs. Jag har haft en härlig weekend. Jag är nu öppen för fortsättningen och kommer att delta i kvällsträningarna."

Känna Qifältet

"Det är så bra att denna kurs arrangerades. Igår var det hårt, men, idag blev det ren glädje - jag har just noterat att min rygg har rätats ut och blivit återställd. Jag ser Qifältet och inser att det är större än mig själv. Jag känner mig ödmjuk inför denna upplevelse och vill lära mig mer."

2012-09-16 Bodø HQU

Ny energi

"Jag har funderat på att delta i några år. Igår förväntade jag mig att bli trött. Instället för att vila efter middagen som jag vanligtvis gör, så bakade jag en kaka. Idag är min kropp mjukare, min rygg gör inte ont längre. Jag kommer att fortsätta att träna."

Känner lugn här

"Det är bra att bli korrigerad av sin träningspartner. Jag var förkyld, men, här är jag bättre än hemma. Eftersom jag är en rastlös själ så behöver jag lugna ned mig. Det är bra att träna Zhineng Qigong, här känner jag mig lugn och avslappnad. Jag kommer att fortsätta att träna."

En bra massage

"Jag råkade deltaga i denna kurs som ett resultat av en förändring av min livsstil. Jag är intresserad av fysiskt träning för att få energi och bli avslappnad. Jag visste inte vad denna kurs gällde, men det visade sig att jag fick allt det här. Tiden har flutit snabbt och det har varit en positiv upplevelse. Det kändes som att min mage fick en tuff massage under träningen. Jag mår bra på det och jag kommer att fortsätta att träna."

Fortsätta att träna

"Denna kursen har varit annorlunda än andra kurser jag deltagit it. Tiden förflöt snabbt. Zhineng Qigong träningen är utmanande och kräver koncentration. Jag vill fortsätta att träna."

Skuldror och armar lättare

"Jag var trött och in ganska dålig form före kursen. Jag har lidit av infektion ohc huvudvärk. Idag känns mina skuldror och armar lättare. Jag hoppas på fortsatt förbättring genom att fortsätta att träna."

Mjuka och lugna rörelser gör mig stark

"Denna weekenden har varit full av energi. Jag kände mig inte trött - som jag brukar vara. I stället för att vila efter middagen igår, gjorde jag våfflor och blockade bär i trädgården. Jag vill hitta mental balans. Korrigeringarna var väldigt bra. Dessa mjuka och lugna rörelser ger mig styrka - både mentalt och fysiskt. Jag ser fram emot att fortsätta träna Zhineng qigong tillsammans med min man."

Jag tror på detta

"Jag brukade se framåt mot min pension. Men efter att ha varit pensionerad ett tag känner jag ångest. Sedan jag startade att träna Zhineng Qigong känner jag mig mycket bättre. Jag tror på denna träning. Det är fantastiskt att bli korrigerad av en erfaren deltagare på kursen. Den sista, långa sekvensen idag var härlig."

Som att vila i en bubbla

"Denna kursen var väldigt avslappnande. När jag kom hit till kursen kände jag mig omgiven av en bubbla som gjorde det möjligt för mig att vila hela weekenden. Jag har haft en härlig tid. Jag kunde ha somnat stående."

Bra korrigering

"Det är bra att träna korrigering med en partner när man repeterar kursen. Denna kursen har varit mentalt utmanande, det är mycket att lära."

Bättre kom ihåg

"Jag har uppskattat denna kursen. Idag har mitt minne förbättrats. Jag kommer att delta på gruppträningen fram över."

Har inte varit sjuk

"Jag är glad för denna repetition. Sedan förra året har jag varit en god student och tränat varje dag. I stället för att ta en lur efter middagen har jag tränat Zhineng Qigong. Promenader i skogen har blivit ersatt med Zhineng qigong träning. En gång, när jag inte tränade, blev jag kraftigt sjuk i influensa. Zhineng Qigong ger mig energi och jag kommer att fortsätta att träna."

Återställd från Frozen Shoulder

"Jag repeterar denna kurs. På min första kurs kändes det som att komma hem. Zhineng Qigong gör mig gott, både mentalt och fysiskt. Första gången jag deltog led jag av en Frozen Shoulder, nu har min skuldra blivit återställd till 97 %. Jag har tränat Zhineng Qigong dagligen. Det är en spännande resa, jag mäter förbättringarna per månad. Jag är nöjd med denna kurs, den har varit väldigt nyttig. Deltagarna är så trevliga och korrigeringarna har varit jättebra."

Mäter hälsoförbättringarna

"Jag repeterar kursen. Jag har en ovanlig reumatisk diagnos. Zhineng Qigong gör mig mjukare och i bättre form. Jag tränade inte i våras och då försämrades mitt blodvärde igen. Zhineng Qigong ger stora hälsovinster. Jag klarar dagarna på jobbet tack vare att jag tränar Zhineng Qigong. När jag tränar Zhineng Qigong blir jag inte sjuk."

Qi är bra att ha

"Man behöver alltid bli korrigerad. Det är bra att få Qi, positiva saker händer."

Nytt att lära varje gång

"Det är så härligt att vara i detta goda, starka Qifält."

Lärare:

Ingrid Tidemann