Lyft upp Qi Köpenhamn [2012-09-22]

Höstens grundkurs i lyft upp qi hölls i kulturella lokaler nära Köpenhamns Hovedbanegård. Några personer som inte hade tänkt vara med på kursen den här gången tänkte om efter att ha varit med på föreläsningen. Flera andra bestämde sig för att gå kursen nästa gång den hålls i Köpenhamn. På själva kursen deltog det både nybörjare och repeterande, dessutom kom det flera repeterande på besök från södra Sverige.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer:

Känsla av qi och bättre balans

Det var underbart på föreläsningen i fredags, qifältet var mycket bra. Jag hade endast tänkt att vara med på föreläsningen och inte tänkt att gå på kursen, det hade jag inte tid med. Men qifältet kändes så bra och jag fick en kraftig förändring i mig själv så jag bestämde att jag måste vara med på kursen. På kursen kände jag igen en kraftig effekt. Jag har lite problem med balansen, men blev förvånad när jag efter bara några timmar kunde stå med ögonen slutna och träna qigong. Jag tycker att det skall bli spännande att se vad som händer när jag fortsätter träna.

Inga smärtor, lugnare ben och bättre njurar

Jag hade mycket ont när jag kom hit och visste inte ens om jag skulle klara av att hålla mig på benen. Min son tog mig med eftersom jag behöver förbättra min hälsa. Jag fick en mycket allvarlig bukhinneinflammation för en månad sedan och var inlagd på sjukhus i ett par veckor. Efter detta fick jag väldigt ont i ryggslutet. Jag har också restless legs som plågar mig mycket, även på natten. Dessutom så lider jag av njursvikt och måste varje natt koppla mig till en dialysmaskin som jag har hemma. Jag kände tydligt att det hände saker i min kropp under lördagen, men blev ändå förvånad när jag inte alls plågades av mina ben under natten. Benen var stilla! Jag somnade gott och sov gott. På morgonen kunde jag dessutom kissa ordentligt. Det kanske inte låter så speciellt men när man går på dialys så kissar man vanligtvis mycket lite eftersom njurarna inte gör sitt jobb. Jag kände att det hände något i mina inre organ på lördagen så jag blev mycket glad när jag insåg att njurarna hade jobbat lite under natten. Under söndagen kände jag att flera saker hände både i mina ben och inre organ. Jag hade fortfarande väldigt ont i ryggen och det bekymrade mig, men nu efter att kursen är slut känns ryggen bra och jag har nästan inte ont någonstans! Det är fantastiskt! Jag blir alldeles tårögd.

Lugna rörelser gav effekt

Jag förväntade mig inte att det skulle hända något i kroppen eftersom det var så lugna rörelser, men jag känner att det hänt något. Mina muskler har verkligen sträckts ut.

Mer energi

Jag har varit på kurs 4-5 gånger förut och är mycket förtjust i den energi jag får på kurserna. Under och efter den här sommaren har jag varit i stort behov av mera energi. Det var riktigt bra i helgen och jag känner mig mycket pigg. Jag skall såklart fortsätta med detta.

Bra korrigeringar

Jag har tränat qigong i rätt så många år nu och det har verkligen ändrat mitt liv. Trots detta har jag på den här kursen fått flera omtumlande men mycket bra korrigeringar. Jag är tacksam för att det fortfarande finns mycket att lära sig om lyft upp qi.

Bättre på jobbet

Jag har tränat qigong i några år och märker att jag fungerar bättre på jobbet när jag har tränat qigong på morgonen. Det är tillräckligt för att jag vill hålla på med detta.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen