LUQ 2 Köpenhamn [2012-06-02]

Efter att ha genomfört ett flertal grundkurser i lyft upp qi i Köpenhamn höll vi nu vår första lyft upp qi 2 i Danmark. Till kursen kom det flera köpenhamnsbor som har varit med på ett flertal kurser samt några uppskattade besökare från Norge och Sverige.

Kursen var lugn med en avslappnad stämning så vi kunde koncentrera oss bra på att förbättra träningen samt lära oss mer om lyft upp qi. Vi fick också tid över att träna mycket. Deltagarna fick en stark känsla av qi och kände sig både avslappnade och harmoniska.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Lyft upp qi 2 i Köpenhamn, juni 2012

Pigg och lugn

När jag kom till kursen var jag mycket sliten, helt slut faktiskt. Jag har verkligen gått på knäna under en period, har haft svårt både att jobba och träna.Det har varit en riktig bra stämning på kursen. Nu på söndagen känns det mycket bättre än i fredags. Det hände något igår som jag inte riktigt kan förklara. Jag har inte sovit så mycket inatt, men känner mig ändå pigg och lugn. Oförglömligt.

Fascinerande och bra träning

Jag har tränat qigong några år nu och tycker att det är behagligt. Den nya rörelsen när vi svajar fram och tillbaka är mycket fascinerande och otroligt bra! Bara den var värt hela helgen. Att repetera detta är väldigt nyttigt. När man har gått en kurs så lär man sig saker och man tror man gör rätt, men sedan upptäcker man att det skulke vara på ett annat sätt. Det man har lärt sig finns där, latent och under ytan.

Ökad cirkulation i händerna och mindre tankar

Redan under första timmen på kursen fick jag en underlig känsla i mina händer. Jag kände inte mina knogar alls! Händerna fungerade såklart bra, men känslan var helt annorlunda. Märkligt. Vanligtvis brukar jag tänka en massa saker under övningarna. Men när vi tränade den här helgen tänkte jag mycket mindre, särskilt under ett av passen. Då tänkte jag bara några få saker under korta stunder. Det kändes mycket avslappnande. När jag tränar själv så gör jag det helst tidigt på morgonen för då klarar jag arbetsdagen mycket bättre.

Mycket bättre träningseffekt

Jag har tränat några år och brukar säga, och helt ärligt vara förvånad över, att jag lär mig helt nya saker under varje kurs. Så också den här gången. Jag kan nu få mycket mera ut ur armträningen. En enda armträningsrörelse ger otroligt mycket, mycket mer än jag fått till förut. Det känns så bra att jag tror att jag kan bli beroende! Det har varit riktigt skönt att få till att koncentrera sig under helgen.

Skön träning och bättre koncentration

Jag mådde jättedåligt både fysiskt och mentalt när jag började träna för flera år sedan. Jag har hela tiden mått bättre och nu tycker jag att jag mår rätt så bra. Jag brukar ha svårt med koncentrationen och därför tycker jag om lyft upp qi 2 kurserna, då blir det mindre inlärning och mera träning. Så nu på södag eftermiddag kändes det riktigt skönt.

Glad, nöjd och pratsam

Jag har varit med några gånger nu och det är mycket skönt varje gång. Det är förunderligt att märka att de flesta är lite stela och stressade, men efter två timmar är alla glada och nöjda och pratar med varandra. Sedan händer det en massa saker som gör gott.

Bättre rygg och mindre stressad

När jag började träna hade jag en del ryggproblem. Det har i stort sett försvunnit. Jag är dessutom inte så förkyld, något jag ofta blev förut. Det är också riktigt bra för mig att träna för att bli mindre stressad. Jag kan med träningen hantera stressen bättre. Under den här kursen har jag fått en del bra korrigeringar som gör att jag får mera ut av träningen. De nya sakerna vi lärde oss gör också att jag får mera av träningen, det känns mycket skönt.

Blir inte förkyld längre

Jag har tränat några år och tycker att det känns mycket bra. Jag har blivit rörligare i kroppen och är inte förkyld alls längre. Om någon med förkylning är i närheten så bryr jag mig inte. De kan nysa på mig men jag blir ändå inte förkyld.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen