LUQ 2 Norwich [2012-05-12]

För allra första gången höll vi en Lyft Upp Qi 2 kurs i Norwich och i England. Många har väntat på den här kursen och visade mycket uppskattning att den nu blev av. Atmosfären var lugn blandat med mycket nyfikenhet för att lära sig mer om övningen Lyft Upp Qi och om qigong.

Många nämnde att de fick bra korrigeringar av rörelserna när de jobbade två och två och även att själva kroppsregeringen blev mycket bättre. Flera tyckte också att de nya tankarna kommer att vara till en hjälp i deras fortsatta träning.

Några kommentarer från deltagarna:

Renovering av kroppen

"Jag kände mig mycket välkommen av alla när jag kom till kursen. Jag har haft problem med smärta i mina njurar under en period och jag känner att qigongen har hjälpt mig att komma igenom det. Det känns som jag har fått en renovering av kroppen. Den här kursen har gett mig en känsla som det är på sommar kurserna."

"Det har varit en intressant helg. Jag har varit mycket trött den senaste tiden, det har varit en betungande trötthet, men jag fick en lycksalig sömn igår. Kursen har öppnat upp mig så att jag kan tillåta kroppen att vila."

Energinivåerna har gått upp

"Jag kände mig också mycket välkommen på kursen. Mina energinivåer har gått upp under helgen. Jag har haft svåra inflammationer i min mage men jag känner att det håller på att försvinna. Jag har klarat av att göra mycket mer under kursen än vad jag trodde var möjligt innan, t.ex. så klarade jag av att göra en hel Lyft Upp Qi som jag inte har gjort under en lång tid."

Underbar stillhet

"Jag känner mig verkligen välkommen här och jag känner även en underbar stillhet. Det är så underbart att kliva ut ur ekorrhjulet en stund. Jag hoppas att jag efter kursen kan komma tillbaka till regelbunden träning igen."

Norwich HQU2 120513

"Tack så mycket allihopa, jag var slutkörd och kom inrusande till kursen. Jag har lärt mig om att vara lugn. Mitt sinne har rusat runt men jag känner mig lugnare nu."

Bra korrigeringar

"Jag har fått några underbara korrigeringar. Tack så mycket för allt stöd."

"Alla ni kursdeltagare har gjort helgen speciell. Jag har återfått en viss balans som jag hade tappat innan. Korrektionerna har gjort skillnad. Igen, mycket tack till er alla."

"Jag kände mig helt slutkörd igår men det var ändå någonting speciellt. Det har varit bra att få korrigering."

Hjälp i träningen med de nya delarna

"Det har varit en mycket bra helg och det har varit bra att få lära sig de nya delarna med tankar och detaljer i Lyft Upp Qi."

"I vanliga fall brukar jag tycka att det är lite svårt att jobba med korrigering men den här gången hittade jag harmonin i det. Qi:n var den starkaste som jag har upplevt. Att luta sig framåt och bakåt som vi gjorde i början gav mig något speciellt. Min upplevelse av kursen är fin."

"Tack så mycket. Varje gång jag kommer så får jag mer. Jag känner så mycket bättre för qigongen. Min fot som gör ont har inte varit ett problem idag. Jag har kunnat delat med mig av mina problem."

"En utmärkt kurs. Det har varit till en stor hjälp att kunna lägga in mer detaljer i träningen. Jag trodde att det skulle kännas segt, men jag är väldigt nöjd och har fått ut mycket av det. Ibland så har jag haft svårt för att stå under en längre tid, men den här helgen har det gått bra. Kanske har det att göra med korrigeringen av min kroppshållning. Tack!"

Bättre relationer

"Det har varit underbart. Jag känner att qigongen hjälper till med alla slags relationer i världen. Jag kommer att träna oftare. Tack så mycket!"

Balans och stabilitet

"Tack alla för att ni är med och bidrar. Förra veckan var jag riktigt slutkörd. Nu är jag på väg in i någon slags balans och stabilitet. Det har varit bra att få höra det som jag tänkt själv intuitivt. Jag fokuserar nu mer på kvalitén i träningen."

Lärare:

Fatima Ringvall