Lyft upp Qi Göteborg [2012-04-21]

Terminens andra Lyft upp Qi i Göteborg hölls även den på Hvidtfeldtska Gymnasiet.

Kommentarer från deltagarna

En ny värld öppnade sig

" Jag var så dålig och utmattad när jag började med qigong. Kunde inte läsa eller räkna och inte sova fastän jag var jättetrött. Qigongen hade stor effekt; en ny värld öppnade sig efter första sommarkursen, jag lärde mig sova där. Jag är bättre och känner mig mycket lugnare idag."

Hälsporrar

"Jag hade hälsporrar när jag började som gjorde att jag var tvungen at ha tjocka gummiskor. Numera står jag i strumporna och tränar."

Nacke och rygg, stress, mer tålamod

"Jag hade problem med nacke och rygg när jag började träna qigong för några år sedan. Blev av med det och blev även mindre stressad ganska snabbt. Då slutade jag träna. Nu har problemen kommit tillbaka och det var dags att sätta igång igen. Efter helgen har jag blivit mjukare och jag hade mer tålamod med barnen igår kväll."

Musarm, ryggskott och mage

"Jag började träna för att jag hade svår musarm, det tog ett tag innan den blev bra, men jag har blivit av med ryggproblem och får inte ryggskott längre. Har också blivit av med magproblem och kramper i tarmarna på köpet."

Depression

"När jag började träna hade jag lidit av depression 6 månader per år i 10 år. För fyra år sedan kunde jag sluta med medicinerna och har inte längre det problemet."

Lugnare

"Det har varit lugnt och skönt. Jag är lugnare nu efter kursen än vad jag var i fredags."

Ro i själen

"Jag började träna i januari i år. Jag har fått ro i själen och jag behöver det här varje dag."

Gått in i väggen

"Jag är ny och har gått in i väggen. Helgens kurs har fått mig att flytta fokus från att vara patient till att ta makten och kunna göra mig själv frisk genom träning."

Lärare:

Patrik Rastija