Lyft upp Qi Åbo [2012-04-21]

I vackert vårväder hölls en grundkurs i Lyft upp qi i Åbo den 21-22 april. Med på kursen fanns sex nybörjare och ett antal "gamla". De mest långväga kursdeltagarna hade kommit från Lahtis och Kuopio. Stämningen var glad och entusiastisk, och deltagarna fick bra resultat. Nedan kan du läsa mer om deltagarnas resultat:

Inga flera migränanfall

"Jag började att träna qigong för cirka ett och ett halvt år sedan. Då led jag av kraftig migrän och dessutom hade jag andra problem som t.ex. ryggsmärtor. Läkningsprocessen har skett gradvis. En stor förändring skedde förra sommaren under sommarkursen. Efter vinterkursen har migränattacker upphört nästan helt, och tack vare det är det som om jag har fått ett helt nytt liv."

Hjälp mot smärta

"Jag har fem kroniska sjukdomar. Just nu jag känner ingen smärta, och jag hoppas att denna metod kommer att hjälpa mig."

"Tack igen för kursen. Jag har gått ett antal grundkurser. Jag gillar denna metod och den har hjälpt mig med mina smärtor och mitt ryggproblem."

Migrän lättade under kursen

"Jag kom till kursen, eftersom jag har varit stressad de senaste åren och jag har lidit av nack- och ryggbesvär och migrän. På grund av dem har jag varit sjukskriven. Igår kväll fick jag en hård migränattack hemma, men idag har jag kunnat träna hela dagen och smärtan har successivt avtagit, fastän jag inte tog någon medicin på morgonen."

En helhetsomfattande metod

"Jag har tränat qigong i många år och det har hjälpt mig på ett helhetsomfattande sätt: till exempel har jag fått bättre hållning, min motståndskraft har ökat och jag är lugnare."

Åbo 120422

"Jag har tränat qigong i cirka sex år och har fått massor med hjälp. Det är som en stadig grund som jag kan stå på."

"Jag har tränat qigong i över 10 år, och jag vet inte var jag skulle vara utan den."

"Qigong har hjälpt mig med mina ryggproblem och metoden har blivit en del av mitt liv. Jag kan träna den var som helst och det ger mig trygghet. Jag vet att jag den hjälper mig."

Som ett livselixir

"Det har varit en bra kurs. Den här våren har jag inte kunnat träna med qigonggruppen så ofta som jag skulle vilja och jag har varit trött. Känslan just nu är som en torr växt som har fått vatten, 'livselexir'."

Bättre axlar och nacke

"Jag märker på mina axlar och min nacke att de mår bättre än tidigare."

Armen känns bättre

"Det har varit en väldigt bra kurs. Mitt liv lyckligt, men min kropp är tung. Jag har speciellt haft problem med min högra arm, som jag regelbundet får cortisonsprutor i och jag måste ta smärtstillande medicin. Det har känts "tjockare" än den andra sidan. Nu känns den som om den är samma storlek som den vänstra armen och till min förvåning har jag kunnat göra alla armrörelser under kursen. Jag hoppas att denna metod kommer att bli en del av mitt liv. Jag har njutit av den goda undervisningen och härliga atmosfären på kursen."

Kursrapport på finska / Suomenkielinen kurssiraportti

Lärare:

Jeanette Heidenberg