Lyft upp Qi Älmhult [2012-01-28]

Älmhults första grundkurs hölls i Brogård, som bygdegården kallas i det natursköna Pjätteryd strax utanför Älmhult. På lördagsmorgonen på vägen till Pjätteryd förstärktes naturkänslan av att vi fick se tre majestätiska älgar i lugnt tempo kliva över vägen.

Älmhult Hqu Jan 2012

Ett trevligt gäng både nya och repeterande deltagare var med på kursen. Stämningen var positiv och avslappnad.

Älmhult 2 HQU Jan 2012

Några kommentarer från deltagarna

Migrän och buksmärtor

"Några dagar före kursen fick jag migrän och drabbades också av svåra buksmärtor med kräkningar och var osäker på om jag skulle kunna delta med tanke på att sådant brukar sitta i ungefär 2 veckor. Jag sov bara 4 timmar natten mot lördagen p.g.a. att magen var i uppror. Under lördagen la sig buksmärtorna och jag var helt slut på kvällen men samtidigt väldigt glad och lycklig inombords. Nu på söndagen känner jag mig pigg och magen är bra. Att vara med på kursen känns som det absolut bästa jag kunde göra."

Ryggproblem

"Fick tips om kursen eftersom jag har ryggproblem och har ont av att stå. Tyckte mycket om att få information på föreläsningen före kursen. Kursen var en väldigt positiv upplevelse. På lördagskvällen var jag trött men väldigt nöjd och hade inte heller speciellt ont vilket jag hade förväntat mig att ha."

"Jag har tränat några år nu och hade tidigare väldigt stora smärtproblem i rygg och leder. Jag hade t.ex. svårt att röra mig och att gå förr. Jag märkte snabbt att det hände saker i kroppen och fortsatte därför att träna och gå kurser. Det är jättestor skillnad på min hälsa nu jämfört med tidigare. Jag rekommenderar alla varmt att repetera kurser. Jag har upplevt bra stämning på kursen här, trevliga människor och fina lokaler."

Bruten handled

"Jag bröt handleden i december. Jag upplever att den blivit bättre denna helg. Svullnaden har t.ex. gått ner betydligt."

Ville göra något bra

"Jag ville göra något bra för mig själv i år. I lördags kväll var jag trött men jättenöjd. Jag kommer att fortsätta träna."

"Jag har tänkt länge på qigong för min förslitningsvärk som jag haft i många år och för att få lugn och ro. Nu efter kursen känner jag mig mjukare i axlar och nacke."

Stress och allergier

"Jag har astma och har tränat till och från i flera år. Jag upplever stor hjälp av qigongen, framför allt för att minska stress. Tränar jag dagligen så är det jätteskillnad på hur jag mår. Jag har även blivit mycket mjukare i kroppen. Tidigare har jag haft ont i axlarna, men nu behöver jag inte längre gå på massage för detta. Jag har även fått verifierat genom s.k. pricktest att jag blivit av med allergier för pälsdjur och mögel. Jag tycker det varit en jättetrevlig helg."

Depression

"Jag har tränat i många år, mer eller mindre flitigt. Förr har jag tidvis varit väldigt deprimerad och ätit antidepressiva, något jag kunde sluta med för flera år sedan. Prognosen av läkare var däremot att jag skulle få äta antidepressiva hela livet, men det är jätteskönt att slippa detta."

Lärare:

Lars Sigebo