Lyft upp Qi Stockholm [2012-04-14]

Det var verkligen aprilväder när vi anordnade vårens andra grundkurs i Lyft upp qi i Stockholm. Trots blötsnö i mängder tog sig alla anmälda o ytterligare några till Östasiatiska museet o dess vackra hörsal där kursen hölls. Det blev lite trångt i salen men det gjorde inget, det starka qifältet o den goda stämningen dominerade.

Alla nybörjare kämpade på och lärde sig snabbt, inte minst med god hjälp av våra mer erfarna studenters hjälp. En nybörjare med diagnosen fibromyalgi mailade dagen efter kursen ett långt mail till oss och tackade för kursen. Hin skrev bland annat följande: " jag trodde att jag skulle vara än mer trött när jag kom hem på söndagen - MEN - döm om min förvåning när jag kom hem vid 19-tiden på söndagen! Jag var tämligen fullspäckad med en energi som jag inte kan minnas senast jag kände! Jag kände mig euforisk! Totalt uppfylld av lycka och energi! Jag visste nästan inte hur jag skulle få "ur mig det"!! Min familj nästan skrattade åt mig och undrade om jag har tagit "uppåttjack"!!! Detta är verkligen helt underbart!!! Hela denna dag har jag nog haft ett litet "fånigt" leende på läpparna och känner fortfarande en helt annan energi i kroppen! Och jag har faktiskt till och med lite mindre ont i mina höfter än vad jag brukar ha! Det känns som att mitt (underbara) liv äntligen har börjat!!! Jag tror att jag har "hittat hem"!!!! Så än en gång TACK!!!!"

Ur deltagarnas kommentarer

Energi

"Tack för all energi jag fått här."

Förstår mer

"Nu är det andra gången jag går helgkurs och nu har 10-öringarna trillat ner. De här dagarna har varit jättebra. Det är mycket jag snappat nu."

"För mig var verkligen sommarkursen en vändning, efter kursen fattade jag så mycket mer av vad qigong är och vad det kan ge. Jag fattade hur bra jag mår av att träna. Jag har lärt mig mycket denna kursen, jag undrade hur jag kunde missa så mycket förra kursen. Jag kan stänga ögonen sakta för första gången."

Stockholm 120415

Lugnare, mentalt bättre

"Jag har tränat mer aktivt i ett och ett halvt år. Jag irriterar mig inte så lätt längre. Har ett större lugn. Stora ambitioner, det får nog bli sommarkurs."

"Kursen känns mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag blir lugn och det känns jätte bra nu när kursen är slut."

"Detta är ett fantastisk verktyg. Då jag började träna för många år sedan så hade jag stora rygg besvär, men jag kan säga att det inge bara är min rygg som har blivit bättre idag, jag mår även mentalt bättre. Jag känner mig så lugn och tillfreds. Jag tycker mycket om gruppträningarna, dom gör mig så lugn och avslappnad, jag rekommenderar dom."

"Jag har nu tränat i 6 år och jag har fått massor av resultat många fysiska, men det jag tycker är det viktigaste är de mentala förbättringarna. Jag klarar av livet enklare och bättre. Prestationer tynger mig inte så mycket längre, jag blir inte lika lätt dragit med av det som händer runt mig, jag blir inte så lätt irriterad och jag klarar av jobbet och stress mycket bättre. Jag kommer att fortsätta träna."

Fysiska förbättringar

"Jag har blivit bättre fysiskt, hur det var förr med många förkylningar, bihåleinflammationer, urinvägsinfektioner mm har jag nästan glömt nu."

"Innan jag började träna så hade jag så svåra smärtor jag var sängbunden. Att göra även dom minsta saker i livet var en jätte utmaning. Några exempel av att jag inte kunde skära bröd och var tvungen att köpa färdiguppskurna, att duscha var en jätte utmaning på grund av smärtorna. Läkarna upptäckte att mina organ började lägga mer och mer av och jag hade varit sjukskriven ett helt år. Men efter att jag började träna så har jag blivit av med massor av smärtor."

Mjukare, bättre koncentration

"När jag började träna så var jag väldig stel och jag fick verkligen kämpa mig genom rörelserna, men jag blev snabbt mjukare och jag kände att jag gick annorlunda. Jag har även fått bättre koncentration och jag är inte längre så tyst. Min erfarenhet, eftersom jag var så stel i början, så hjälper rörelserna även om man inte klara av dom så bra, annars hade inte jag blivit så mycket bättre i början."

Smärtor bättre

"Jag har tränat sedan februari 2010. Har besvär med ryggen sen mitt barn föddes. Efter det tränade jag, fick sedan ett barn till. Jag har smärtan i ryggen kvar men mycket mindre. Kan röra mig på ett annat sätt nu. Det känns viktigt att fortsätta med onsdagsträningarna."

"Då jag började hade jag kroniska smärtor i axlar och nacke på grund av att jag hade suttit så mycket framför datorn. Jag har nu tränat i 3 år och jag mår mycket bättre. Det var efter min första sommarkurs att mycket hände. Nu besväras jag inte av smärtan längre."

Reumatism

"Jag har tränat i åtta år. Har reumatism och tänkte att den här träningen kunde nog vara som en mjuk gympa som kan passa för mig. Även om jag har hjälp fysiskt av träningen är det framför allt det mentala som varit bra. Träningen lärde mig leva med den här kroppen och jag har i princip tränat varje dag sedan jag började. Har varit på alla sommarkurser trots att jag först tänkte "varför står jag inne i en gympasal när det är sommar och fint ute". Men man kan uppleva vackra saker också där. Jag har lärt mig prioritera klarare i dag, kan välja bort det jag inte behöver i mitt liv. Träningen är ett fantastiskt bra verktyg. Grattis till alla nya som hittat hit."

Sommarkurs

"Sommarkursen är fantastisk och jag rekommenderar folk att åka dit."

Lärare:

Lars Hagner