LUQ 2 Vasa [2012-04-14]

Vår första kurs i lyft upp qi 2 i Vasa blev uppskattad av deltagarna. Flera frågade ivrigt när vi kommer att hålla denna kurs nästa gång i deras trakter. Deltagarna uppskattade både den stora mängd träning vi gjorde och allt det nya de fick lära sig. Eftersom alla har gått minst en grundkurs i lyft upp qi, finns det mera utrymme för träning och detaljkorrigering av rörelserna på kurser i lyft upp qi 2. På så sätt ger kursen ett ordentligt steg framåt i träningen både vad gäller kvantitet och kvalitet.

Genom bra träning i vårt starka qifält kan man snabbare få goda resultat, något som också deltagarna på kursen i Vasa märkte. Nedan kan du läsa mera om kursdeltagarnas resultat med deras egna ord.

Värk i armen försvann

"Jag brukar inte ha krämpor. Nu har jag dock i några veckors tid haft sjukt i ena armen, det gör ont speciellt när jag lyfter upp den, jag har troligtvis en inflammation i den. Har tränat mindre på sistone. I går kändes det i armen, knäna var styva. Idag känns det inte alls."

Kronisk inflammation i armen blev bra

"Efter att jag började träna qigong har min arm blivit i mycket bättre skick, hade kronisk inflammation i armbågen i över 10 års tid och hade värk dag och natt, levde på värktabletter. Armen har blivit opererad två gånger. Nu är armen så gott som återställd, endast om jag gör mycket ensidiga rörelser länge blir den inflammerad igen, då tar jag en anti-inflammatorisk värktablett och då är armen i bra skick nästa dag. Jag sover också mycket bättre nu än förr."

Hjälper mot förlossningsdepression

"Det har varit en skön kurs. Jag fick förlossningsdepression, har varit till psykolog som velat att jag skulle börja medicinera mot depressionen, men det har jag nekat till. Jag tror att qigongen hjälper bättre mot min depression, fast utan biverkningar."

Står i bättre jämvikt

"Detta har varit en bra och intensiv kurs. Fördjupningen i qigong har varit bra. Mina axlar och nacken har blivit bättre efter att jag började träna qigong. Mina ledband har varit söndertrasade och nu känns det positivt att stå i jämvikt efter att ha stått snett förut. Det känns som om jag har landat i min kropp under den här kursen. Speciellt idag känner jag att jag står rakare och i bättre jämvikt."

Klarar sig utan krycka

"Det har varit en bra kurs. Jag tränar för att bli mjuk, jag har sned rygg och har en ischiasnerv i kläm. Jag gick ett tag med krycka, men den har jag kunnat lämna bort."

Om kursen

"Jätteintressant och intensiv kurs. Jag har lärt mig mycket nya saker."

"Det har varit en mycket bra kurs. Det är väldigt bra att få korrigeringar så att man får hjälp med finjusteringarna."

Lärare:

Jeanette Heidenberg