Lyft upp Qi Helsingfors [2012-03-24]

Vi samlades för en grundkurs i Lyft upp qi under helgen när sommartiden infann sig, och trots att snöyran utanför inte hade lagt märke till detta var stämningen lika ljus och varm som Munksnejdens pensionärsförenings lokaler. Många av deltagarna berättade om hur bra de mår av qigongträningen och hur de upplever att de får nya aha-upplevelser på varje kurs de repeterar och hur varje kurs ger ny inspiration och energi. Två av deltagarna berättade om konkreta resultat där smärtor försvunnit och en blivande mamma berättade att hon inte sovit alls natten innan, men kände sig ändå pigg, ljusare och lättare av träningen.

Några av deltagarna kommentarer:

Energi och inspiration

"Jag kom till den här kursen för att få energi, det har jag fått, jättemycket!"

"Jag har haft en svacka i träningen, tycker jag har fått massor med inspiration den här helgen. Jag var jättetrött, men är inte trött idag!"

"Jag föll av tåget för regelbunden träning, men har fått inspiration nu, det här har varit jätteskönt."

Aha-upplevelser

"Jag har gått många kurser och haft pauser i min egna träning. Men varje gång jag går på kurs känns det positivt, lättare för varje gång. Det känns som om jag kan ta upp tråden direkt där jag lämnade den. Rörelserna blir lättare ju mer jag tränar. Det är tillfredsställande med aha-upplevelser man kan uppleva, nya insikter varje kurs. Det är meningsfullt att gå kurser om igen."

"Jag har ursprungligen astma jag kämpar med, jag tycker det är trevligt att träna. Speciellt tankar om aha-upplevelser kan jag känna igen."

Konkreta resultat: smärtor försvunnit

"Jag har tränat varje dag sen i höst, jag har fått konkreta resultat. Fysiska plågor har försvunnit helt. Två helt olika saker! Otroligt."

Inte sovit men pigg ändå, axelsmärtor försvunna

"Jag kommer aldrig att sluta träna. Jag är dock periodare, men jag mår alltid bättre efter en kurs: ljusare, lättare. Idag mår jag bra trots att jag inte sovit någonting i natt p.g.a. babyns sparkande i min mage. Jag skulle kunna ha stannat hemma men känner mig pigg trots för lite sömn. För två år sen skadade jag min axel, något hoppade ur led och jag hade väldigt ont. Men under en Sommarkurs lossnade något i axeln under en träning, det har varit bra sen dess. För mig fungerar qigongen jättebra, jag tror på det här."

Lugnare, gladare, tacksam, roligt att vara snäll

"Jag tränar för att det gör gott, jag känner mig starkare, slappnar av bättre. Jag är lugnare och gladare. Jag rekommenderar verkligen den här metoden."

"Jag har svårt att förstå att nån inte skulle tycka om qigong. Men jag är också en av dom här periodarna, har ibland så oregelbundna vanor. Det är jätteskönt att att vara här, ska aldrig sluta. Jag är hemskt nöjd och tacksam för att få vara med. Jag är lugnare, snällare gladare. Man blir faktiskt snällare av qigong, jag bryr mig inte om någon säger något elakt till mig mera. Skönt. Det är roligt att vara snäll."

Mår och sover bättre

"Det har känts bra i kroppen att vara här. Underbara människor, man känner sån samhörighet."

"Jag har provat på allt möjligt och känner att det här passar mig, den här långsamma tempot. Jag är alltmer styv så jag vill göra det här i förebyggande syfte."

"Jag tycker om den här metoden för det krävs inte så mycket ansträngningar att göra. Jag tycker också om att man kan lära sig mera av det här. Jag tror på det här, känns bra i kroppen."

"Jag mår jättemycket bättre sen jag började med qigong. Jag har lärt mig så mycket den här helgen. Jag sover jättebra efter att jag har tränat."

"Jag mår otroligt mycket bättre, bra tajming på den här kursen."

Lärare:

Camilla Heidenberg