Shenxin Qigong Stockholm [2012-03-24]

Trots ett strålade vårväder så var terminens kurs i shenxin qigong välbesökt. Många av deltagarna hade gått vinterkursen och tränat övningen en längre tid. Oberoende av hur länge vi tränat så finns det alltid mer att lära sig och att förbättra för att få ut ännu mer av träningen. Flera deltagare berättade att de snabbare kom ner i avslappning och att de uppskattade att förbättra rörelserna.

Nedan följer några kommentarer från deltagarna.

Uteblivet migränanfall

När jag kom hit igår hade jag synrubbningar och jag väntade på att få ett stort migränanfall men jag tog inga piller utan gick hit istället. På nolltid slutade jag se konstigt och jag fick ingen huvudvärk. Eller jag fick lite ont i huvudet men ingen migränvärk. Det måste ha varit qi som gjorde det. Idag mår jag bra. Trots att jag tränat länge har jag lärt mig mycket på kursen.

Bättre ögonrörelser

Jag har gått många kurser men ändå hör jag detaljer som jag inte tycker att jag har hört tidigare. Jag fick till ögonrörelsen bättre och då hände det något med cirkulationen. Jag har inte känt på det sättet tidigare. Det känns väldigt lugnt och skönt att vara här.

Pigg och lugn

Det är första gången som jag går den här kursen. Jag har gått på mycket annan qigong förut. Det har varit väldigt skönt för mig att vara här. Just nu har jag varit trött under en period, inte kunnat sova så bra pga mycket småbarn hemma. Just dessa två dagar har jag varit väldigt pigg och lugn. Många spänningar i kroppen har släppt. Jag är mycket tacksam.

Shenxin qigong i Stockholm 2012 03

Fortsatt bra hälsa

För mig är qigong något för att fortsätta att vara frisk. Det är intressant att se tillbaka och fundera över hur livet hade varit utan träningen. Eftersom jag tränar mycket och går på många kurser så är det svårt att veta vad som händer från gång till gång och det spelar inte så stor roll. Men det är roligt att se processen, hur jag blir starkare. Just nu händer det både kroppsliga och mentala saker hos mig.

Förstår mer

Jag kan känna mig tjatig när jag pratar med folk om qigong och jag berättar om att det händer så mycket i kroppen. Jag har sagt det så många år nu. Det borde sluta hända en massa men det är väldigt mycket som behöver ändras och det var jag medveten om. Det är så intressant. Man förstår mer och mer hur det funkar, hur saker påverkar vartannat. Jag var på vinterkursen och där hände det jättemycket och det hände jättemycket på den här kursen också.

Klarar av jobbiga saker

Jag är väldigt tacksam för qigongen. Jag har det ganska jobbigt just nu och utan qigongen vet jag inte hur det hade gått men jag klara det riktigt bra med hjälp av träningen. Qigongen är en gåva. Jag är glad och tacksam.

Hostan försvann

Jag haft ett uppehåll i träningen men rörelserna fanns ändå där. Det är som ett mirakel, igår hostade jag jättemycket men plötsligt så slutade det. Idag hostar jag bara litegrann.

Stor förbättring efter korrigering

Jag fick en väldigt fin korrigering på sidoböjningen. Den förändrades ganska mycket. Det är kul att upptäcka att det hela tiden går att förbättra allting oerhört mycket. Man behöver inte så mycket nya övningar, det är bara att utveckla det vi redan kan.

Får återigen bra effekt

Jag är väldigt glad att jag återigen har kommit på en helgkurs. Det är nu tre år sedan jag var på vinterkursen och jag tycker att jag har haft så himla bra effekt av shenxin qigong, men det senaste halvåret så har jag inte fått så bra effekt. Det förstår jag nu. Jag behövde verkligen korrigera mina rörelser och vara i qifältet. Det har landat i mig nu och jag ser fram emot att gå vidare med det som jag har lärt mig idag.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen