Lyft upp Qi Helsingfors [2012-03-03]

Vår fjärde finskspråkiga kurs i Helsingfors hölls centralt, bara ett stenkast från stadens centralbusstation, Kampen. Stämningen på kursen var lugn och harmonisk. En av de repeterande deltagarna kommenterade att ingen annanstans än på qigongkurser träffar man så många vänliga, trevliga människor.

De nya deltagarna var ivriga att få lära sig den metod som deras familj och vänner har fått så mycket god hjälp av. Flera av deltagarna fick påtagligt uppleva hur kraftfull metoden är, i och med att de genast kände en påtaglig effekt av träningen. En kvinna, som bara deltog i föreläsningen på fredagskvällen, berättade att hon kände att hennes oroliga sinne hade lugnat sig redan under föreläsningen. En annan kvinna förundrade sig över att metoden kan ge effekt på så kort tid - bara ett veckoslut.

Läs flera av deltagarnas kommentarer nedan.

Ger kraft

"Qigong lugnar mig och ger kraft."

Avslappnad och nöjd

"Jag mår bra och därför var jag tveksam till kursen. Jag kom med min man, trots att jag motsatte mig. Jag blev intresserad av metoden efter föreläsningen, trots att det väckte motstånd. Qigong fick mig med på noterna. Under kursen kunde jag märka qigongens positiva verkan på kropp och sinne. Jag är mycket intresserad av qigongens energi. Nu är jag mer avslappnad och nöjd. Jag tror att qigong hjälper mot mina problem. Jag tänker träna tillsammans med min man."

Ingen mer migrän, depression, panikångest eller bettskena

"Jag har haft svår migrän hela mitt liv, men den har försvunnit. Tidigare besökte jag regelbundet naprapat, men det behöver jag inte mera göra. Jag har haft bettskena, depression, panikångest, men alla de här problemen är borta. Jag sover bra. Livet är gott."

Fri från huvudvärk och sover bättre

"Min första grundkurs var för fem år sedan. Efter det tränade jag inte regelbundet. Nu tränar jag regelbundet och jag märker att jag mår bättre. Jag har inte mera huvudvärk, som tidigare pågick i tre dagar och jag sover bättre."

Grundkurs i Helsingfors våren 2012

Lugnare och gladare

"Jag märker att jag är lugnare och gladare än tidigare."

Avslappnad och bättre blodcirkulation

"Min äldsta syster utövar qigong och hon rekommenderade metoden för mig. Jag har också sett när hon tränar. Jag har aldrig förnekat qigongens inverkan och jag anser att människan inte är skapt för att enbart vara stilla. Jag kom till kursen med öppet sinne. Idag förstod jag för första gången att jag kan uppleva känslan av att vara avslappnad. Jag fick starka känningar, när blodet började cirkulera i mitt huvud och i min övre kropp. Qigongmetoden är fascinerande, hel, flytande och fängslande. Jag märker att den har en lång tradition bakom sig. Det var intressant att se och pröva på qigong."

Kursrapport på finska / Suomenkielinen kurssiraportti

Lärare:

Jeanette Heidenberg