Lyft upp Qi Trollhättan [2012-03-03]

På helgkursen i Trollhättan var det, som vanligt, en mycket glad och varm stämning. Flera av de repeterande deltagarna hade sedan förra kursen fått fina resultat och mådde mycket bättre. De nya var mycket fokuserade och lärde sig snabbt övningarna så det blev mycket tid för träning.

Deltagarkommentarer

Rygg, Nacke och axlar

"Min första kurs. Jag är väldigt stel i axlarna, har jobbat som fot terapeut och fick ont i rygg, nacke och axlar av det. Idag sticker och pirrar det i hela kroppen så jag har fått bättre cirkulation, tror jag. En väldigt trevlig helg."

"Fruktansvärt dåligt skick", Menstration

"Förra året vid påsk var jag i fruktansvärt dåligt skick, klarade ingenting, alltså verkligen ingenting, kunde inte ens sätta på mig strumpor själv. Var stel i hela kroppen och hade fruktansvärt ont, jag var helt utmattad. Musklerna i skinkorna var stenhårda och jag hade ingen känsel i tårna. Efter min första kurs i september, kunde jag redan på söndagen ta på mig mina sockar själv och efter 2 månader var alla problem borta. Jag blir inte sjuk av illamående och kräks när jag skall ha min mens, heller längre."

Möta ålderdom

"Det är härligt att vara på kurs, jag måste träna och vara med på kurser, inte minst för att möta ålderdomen."

Inflammation i knän och fötter

Jag lade ned att träna ett tag, red på vågen från Qi-fältet länge, men sedan föll jag platt. Fick inflammationer i knän och fötter. Då började jag träna igen och nu är jag med på allt. Om jag inte haft Zhineng Qigong skulle jag förmodligen inte kunnat gå nu."

Hållning, nacke och sömn

"Jag gick en kurs för 17 år sedan men sedan blev det uppehåll tills i våras då jag började vara med på de gemensamma träningarna. Det hjälper mig att bli rakare och mjukare. Har ej ont i nacken längre, sover bättre och jag har fått bättre kroppskännedom."

Förlorat rösten, whiplash skador

"Jag gick också min första kurs -95 och tränade några år efter det, men gled ut på annat. Råkade ut för 2 whiplash skador – den ena genom en bilolycka och den andra genom en fallolycka och min röst blev förstörd, jag förlorade de höga tonerna. Det hade en stor inverkan på mitt liv – att inte kunna sjunga mera. Men – efter att jag försökt allting – började jag med Zhineng Qigong igen och nu planerar jag mitt liv runt det. Jag har slutat med all annan träning och jag har börjat sjunga så smått igen och hoppas kunna få tillbaka rösten helt. I helgen har det pirrat väldigt mycket på höger sida av nacken och jag har behövt hosta hela tiden."

Stelhet

"Jag är ny och har flera sjukdomar i kroppen; diabetes, behöver snark apparat, har problem med tarmarna och är väldigt stel. Har tränat annat, bland annat handboll och fysisk träning. Under kursen har det gjort ont, över allt och jag har svettats otroligt, har blivit förkyld och haft ont i ryggen. Men jag är mer rörlig i armar och överkroppen nu än när vi började kursen.

Ischias, Galukom - grön starr

"Jag hade ont av ischias, men det försvann på förra helgkursen. Jag har glaukom – grön starr, och det gör att ögonen blir helt torra, men i helgen så – vid knäböjningarna – droppade det tårar, vilken lyckokänsla. La Qi känns bra att göra nu och det pirrar i fötter och ansikte."

Balans

"jag har kunnat stå med fötterna ihop och blunda, det trodde jag aldrig att jag skulle kunna göra."

MS

"Jag har MS och har tränat i några år. Jag har fått mycket hjälp genom denna träning. Har njutit i helgen för det har varit så lugnt och trevligt."

Lärare:

Elisabeth Öberg