Lyft upp Qi Trondheim [2012-02-11]

European Zhineng Qigong Center har en trogen träningsgrupp i Trondheim som tränar regelbundet. På denna helgkursen var de nya deltagarna ivriga att lära sig Zhineng Qigong. De var speciellt glada över den snabba inlärningskurvan, bland annat ett resultat av den gemensamma korrigeringen av övningarna.

2012-02-12 HQU Trondheim

Deltagarkommentarer

Mjukare i nacken

"Jag deltar i denna helgkurs beroende på att jag har inflammationer. Jag blev rekommenderad kursen och hade hopp om att bli mjukare och ledigare i nacken. Under helgen har jag blivit mycket bättre. Hoppas på en fortsatt förbättring och ser fram emot de gemensamma träningarna."

Oväntad framgång

"Min mormor läste om kursen i Hamar och rekommenderade mig att delta här. Jag har problem med ryggen, och jag önskar att bli mjukare och bli av med spänningar i muskulaturen. Jag deltar utan någon som helst kunskap om Qigong och har inga förväntningar. Jag är nyfiken på fortsättning då jag redan märker att det händer något, jag kommer att fortsätta att träna."

Bättre i skuldrorna

"Jag har hört om Qigong förut och så såg jag en poster på biblioteket om denna kursen. Är styv i skuldrorna och i höften och har blockeringar där. Hade inte så stora förväntningar, men ville lära känna denna träningsform och bli kvitt smärtorna i kroppen och få mer energi. Det har varit en spännande helg. Jag hade en öm punkt i skuldrorna, den är borta nu. Jag blir "frälst" när jag hör de andras upplevelser och jag kommer att ge det här en chans – för att se långtidseffekten."

Mental påverkan

"Detta har en kraftig mental påverkan med tanke på förståelse och visdom. Jag känner Qifältet bättre nu. Huvudet och benen har blivit regulerade, det gör något med mig och jag kommer att fortsätta."

"Måtte La Qi aldrig ta slut!´"

"Detta är MIN träningsform, jag startade för att förebygga. Jag kände Qifältet starkt idag. Under La Qi var jag som i en bubbla och jag ville inte det skulle ta slut. Alla på mitt jobb har blivit sjuka i omgångar, men jag seglar bara igenom. Jag blir rörd när jag tänker på det."

Hjälpa sig själv och andra

"Kursen har fått mig på benen. Det har varit mycket allvarlig sjukdom och dödsfall i min närmaste omgivning och själv ramlade jag på isen, vilket förorsakade mycket smärtor. I morse var det mycket bättre att vakna. Zhineng Qigong är min möjlighet till livet och att ta tillvara på hälsa och hjälpa andra. Jag hoppas; att de runt mig kan inse att de hälsovinster som jag haft och kan komma dem till del om de börjar träna."

Tänker annorlunda

"Jag önskade att få mer energi, det har varit en tung vinter. I september opererades jag i knäet och fick sänka tempot på jobbet. Det är god träning att behöva sakta av lite grann. Har haft det fint och avslappnat på kursen. Det sker mentala förändringar, jag tänker lite annorlunda nu. Har fått mer ro och är inte så utsatt emotionellt längre. Det är så bra att jag inte reagerar lika kraftigt som jag gjorde förr."

Lärare:

Ingrid Tidemann