Lyft upp Qi Hamar [2012-01-28]

En vecka innan kursen fick vi in en artikel i den lokala tidningen "Østlendingen". Den fokuserade på Zhineng Qigong som ett effektivt sätt att vårda sin hälsa och jobba med sina problem och använde allvarliga ryggsmärtor som exempel. Artikeln resulterade i mycket uppmärksamhet och ett flertal anmälda nybörjare. Kursen upplevdes som mjuk och kraftfull. Deltagarnas egna berättelser nedan talar om goda resultat.

Mer överskott och mindre nacksmärtor

Det första jag märkte var att jag fick mer energi efter föreläsningen på fredagskvällen. När jag kom hem efter föreläsningen så fick jag gjort saker, t.ex. orkade jag ta hand om tvätten. Jag brukar ha rätt så ont i nacken och det hade jag också på lördag. Men idag, på söndag, är det bättre i nacken. Jag känner också att mitt bäcken håller på att bli bättre. Jag känner att jag har mer överskott efter träningen och vill vara med på de kvällsträningar som finns i Hamar.

Blev varm i kroppen

Jag har också lite ont i kroppen, särskilt nacken, men det är lite bättre nu. Jag har dessutom ända sedan jag var liten haft en kall kroppsdel. Halva min kropp blir helt enkelt inte varm. Men vissa av de övningar vi gjort under helgen har gjort mig varm. Jag kommer också att vara med på kvällsträningarna.

Blev av med min fruktansvärda huvudvärk

Jag har lidit av Hortons huvudvärk, som också brukar kallas för självmordshuvudvärk, i 3-4 år nu. Det gör fruktansvärt ont när anfallen kommer. Jag klarar ingenting när anfallen kommer och behöver ett par timmar efter ett anfall för att återhämta mig. Läkarna kan inte behandla mig, inte ens det starkaste smärtstillande medlet hjälper. När jag hade ett anfall försökte läkarna ge mig morfin. Jag fick så mycket morfin att njurarna inte klarade av det och jag började skaka, men smärtan lättade inte. Under dessa år har jag endast haft en kort period utan smärtor, det var i somras för ca 7-8 månader sedan. Annars har jag mellan 3 och 9 anfall per dag. På lördagen, första gången jag provade qigong, hade jag inga smärtor! Idag (söndag) när klockan är halv fyra på eftermiddagen har jag hellre inte haft några smärtor! Ni kan inte föreställa er hur nöjd jag är. Jag kommer träna på kvällsträningarna och dessutom tillsammans med min fru, så mycket jag kan. Jag vill ha ett smärtfritt liv!

Uppdatering: Under veckan efter kursen hade jag endast ett smärtanfall, och det var mycket svagare än vanligt. Underbart!

Läs Thors berättelse här.

Rörligare bäcken och mindre smärtor

Jag har under lång tid haft mycket ont i mitt bäcken. På höger sida har jag inte haft någon rörlighet alls. Jag märkte såklart av mina problem igår när vi tränade, men när vi gick efter träningen igår så kändes bäckenet lättare. Jag är också stel i nacken och axlarna där jag har en del ont. Idag gör det mindre ont och jag känner mig mer rörlig, framförallt i mitt bäcken.

Mindre smärtor i axeln

När jag kom till kursen hade jag mycket ont i min vänstra axel. Det är mycket bättre nu och nacken känns lättare. Det känns också att jag kan stå bättre idag.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen