Lyft upp Qi Helsingfors [2011-11-12]

Höstens finskspråkiga kurs i Helsingfors hölls i Reprums mysiga källarlokal, bara ett stenkast från Kampen. Fastän att detta var bara vår tredje kurs på finska i Helsingfors, kommer våra finskspråkiga deltagare oftast med på kurserna för att någon vän har rekommenderat metoden. Så var också fallet den här gången.

Deltagarna var positiva och motiverade. Stämningen på kursen var god med många glada skratt. Många av deltagarna kunde berätta om goda resultat redan under kursen. Nedan följer ett utdrag ur deltagarnas egna kommentarer.

Trygg och självsäker

"Qigong har öppnat upp mig både fysiskt och mentalt. Den ger mig trygghet och jag känner mig mera självsäker och gladare. När jag går ut behöver jag inte dricka så mycket, utan jag kan träna qigong och må bra i qi."

Helsinki 111113

Bättre balans

"Jag tror att den här metoden utvecklar balansen. Jag har fått bättre balans under kursens gång."

Bättre sömn, huvudvärk försvann

"Jag vet att qigong är bra. Jag sover bättre och är lugnare. Mitt huvud värker inte längre."

Panikångest, depression, migrän försvunna

"Jag sover också bättre nu. Jag har tränat regelbundet i ungefär åtta år. Jag hade panikattacker när jag sov, kronisk depression, migrän och mitt liv var väldigt tungt. Jag har blivit kvitt allt det här. För några år sedan fick jag en diagnos som innebar att jag skulle få frozen shoulder, men jag gick en grundkurs och det blev bra."

Smärta i handen läker

"Jag är högerhänt och jobbar mycket med höger hand. Jag har haft smärtor i handen, men nu känner jag att det håller på att läka."

?Mår bra

"Jag mår bra."

"Nu känns det bra."

Kursrapport på finska / Suomenkielinen kurssiraportti Suomenkielinen kurssiraportti

Lärare:

Jeanette Heidenberg