Lyft upp Qi Åbo [2011-11-19]

Hösten finska grundkurs i Åbo hölls i mitten av november. Det var redan vår tredje finskspråkiga kurs i Åbo. Det märktes tydligt på det att många av de deltagare som repeterade kursen var enspråkigt finska. Tidigare har nästan alla repteterande varit tvåspråkiga.

Deltagarnas positiva och nyfikna inställning skapade en varm och vänlig atmosfär, där vi hjälpte varandra att lära oss metoden. I slutet av kursen kunde deltagarna berätta om sina goda resultat. Nedan finns ett urval av deltagarnas egna kommentarer.

Bättre hållning och kroppskontroll

"Jag fick veta om Zhineng Qigong genom en artikel i Åbo Underrättelser. Qigong kändes genast rätt, men jag började inte träna genast eftersom jag var gravid. Då förstod jag inte att det är väldigt bra att träna qigong när man är gravid. Jag gillar den här metoden mycket. Under de gångna åren har min hållning blivit bättre, jag har bättre kroppskontroll och jag kan lita på att min kropp fungerar. Så nu vågar jag till och med åka slalom. I början var det svårt för mig att hitta tid att träna, men det fixade sig också när jag kom på att jag kan träna i barnkammaren på kvällarna."

Turkuhöst 2011

Inga bieffekter efter canceroperation

"Genom att träna qigong har jag klarat mig undan de skadliga bieffekter man brukar få efter canceroperation. Jag kan också hålla mig lugnare i min röriga arbetsmiljö."

Spänningshuvudvärk lindrad

"Jag hörde om qigong av en arbetskompis just när jag behövde något nytt i mitt liv. Qigongen kom som på beställning. Jag gick min första kurs i våras och jag har tränat qigong dagligen hemma sedan dess. Det har påverkat mig positivt både mentalt och fysiskt. Den spänningshuvudvärk som jag led av tidigare har lindrats."

Huvudvärken försvann

"Jag har haft migrän hela mitt liv, och dessutom har jag lidit av en spänd nacke och huvudvärk som spänningen har orsakat. För ett år sedan var min migrän väldigt dålig och det var svårt för mig att jobba med datorn. Jag gick min första kurs för ett år sedan. Den kursen och träningen efteråt har gradvis lindrat mina problem, tills huvudvärken helt försvann efter sommarkursen. Migränen har också blivit bättre. Nu kan jag jobba med datorn och jag har också blivit lugnare."

MS-patient känner sig superenergisk

"Jag deltog i min första kurs i våras. Det var en arbetskompis som lockade mig med. Jag har MS, men efter kursen kände jag mig superenergisk. Efter vårens kurs har både min balans och min kroppskontroll förbättrats. Den här metoden passar mig."

Kursrapport på finska / Suomenkielinen kurssiraportti Suomenkielinen kurssiraportti

Lärare:

Jeanette Heidenberg