Lyft upp Qi Stockholm [2011-10-29]

Zhineng Qigong är en effektiv Qigongmetod. Det märkte många av deltagarna på terminens andra grundkurs i Stockholm. Riktigt bra resultat kan uppnås på enbart två dagars träning där vi lär in övningarna från grunden och därför inte har tid att träna hela metoden från början till slut mer än en gång. Zhineng Qigong kan snabbt hjälpa oss att förbättra vår hälsa och öka livskvaliteten.

Några av deltagarnas kommentarer:

Mentala förbättringar

"Jag har tränat sedan 1997. En kompis tjatade på mig så tillslut gick jag på en kurs. Mina största förbättringar är på det mentala planet. Jag har också mindre migränanfall nu jämfört med tidigare."

Tänkande

"Jag gick på en drop-in träning här i Stockholm. Jag gillar sättet att tänka i qigongen. Avslappningen känns riktigt bra."

Ansiktsförlamning

"Jag tycker att den pedagogiska strukturen har varit mycket bra. Det här var min andra grundkurs. Jag har haft en ansiktsförlamning i sju år. Efter min första grundkurs kunde jag stänga mitt högra öga igen!"

Verktygslåda

"Jag ser qigong som en verktygslåda. Jag har provat många olika träningsformer men det är qigongen som hjälpt mig mest."

Stockholm LUQ okt 2011

Sommarkurs

"Jag började träna för 6 år sedan. Jag tycker mycket om sommarkurserna för de ger mig väldigt mycket. Det var på en sommarkurs jag fick höra av vår lärare att man inte lever för att träna qigong utan man tränar qigong för att leva ett bra liv. Jag tänker mycket på qigong i vardagen, qigong har blivit en verktygslåda för mig som jag använder i min vardag."

Utvecklas

"Började träna qigong för att jag i ungdomen funderade på om det fanns något mera i livet än att jobba, sova och äta. När jag då hittade Zhineng Qigong upptäckte jag att det visst finns mer. Jag ser nu att jag kan träna hela livet och hela tiden lära mig mer saker."

Mod

"Jag har blivit modigare med hjälp av qigong. Det är mycket lättare att göra nya saker för mig, jag är tryggare i mig själv."

Lärare:

Johannes Nordgaard