Lyft upp Qi Karis [2011-11-19]

I Karis hade höstens helgkurs i Lyft upp Qi lockat många nybörjare. Slutintrycken efter andra kursdagen handlade bl.a. om uppmjukade axlar, avslappning, skön trötthet och lusten och utmaningen i att fortsätta träna. Nedan några kommentarer:

Avslappning

"Jag arbetar mycket framför datorn och har tänkt mig att qigong skulle vara ett sätt att mjuka upp leder och muskler och få mera styrka. Det känns nog bra. Att stänga ögonen lugnar nog ner. Speciellt vissa rörelser i fjärde sektionen hjälpte att varva ner. I går sov jag både hela kvällen och natten."

La Qi mot magbesvär

"Jag har tränat regelbundet i snart två år. Jag tycker mycket om La Qi. Jag har problem med rygg, nacke och mage. La Qi hjälper speciellt mot magproblemen. Överlag har jag blivit bättre, mjukare i kroppen, och det påverkar humöret mycket. Jag är på bättre humör. Jag tränar gärna varje dag."

Mersmak

"Jag kommer att fortsätta träna. Jag skall studera kinesisk medicin när jag är klar med min nuvarande utbildning. Qigong har jag stött på i litteraturen och därför blivit intresserad, men jag har inte vetat någonting desto mera. Jag skall nog i något skede komma på sommarkurs."

"Jag var också nyfiken. Jag har hållit på med yoga. Ville göra någonting annat. Jag är nog positivt inställd och tänker fortsätta på kurs i Ekenäs. Det ger en avslappnad känsla."

"Det har varit ett riktigt givande veckoslut."

Rörligare axlar

"Jag känner att datoraxlarna har lossnat. Nu rör de sig lite. Det är det mest konkreta."

Sommarkursen vändpunkt

"Jag har tränat sen 2008. I några år höll jag träningen flytande hemma på egenhand. Sen fick vi en träningsgrupp och jag blev kontaktperson, vilket fördjupade mitt förhållande till zhineng qigong. Sen blev sommarkursen en viktig vändpunkt."

Lärare:

Margareta Willner-Rönnholm