Lyft upp Qi Oslo [2011-10-29]

Ett vänligt leende gör en lycklig, välmående och ger goda vänner. Lycka kan vara att le tillsammans; att bara vara som ett barn. En av kursdeltagarna log tillsammans med sina vänner i flera timmar efter den första kursdagen. Det var en härlig gruppdynamik på kursen som hölls på Lilleborg Skola.

Kommentarer från kursdeltagarna

Ökad rörlighet i kroppen

"Jag har varit på jakt efter en metod som kan hjälpa mot den exstrema stressituationen i mitt dagliga liv. Har ännu inte hittat någon metod som jag kan träna själv. Förutsättnignen är att ha fokus på en sak åt gången. Har känt en tilltagande styvhet i kroppen. I morse hade jag en ökad rörlighet i kroppen. Det var påtagligt och kändes väldigt tydligt."

Gick snabbare

"Min dotter övertalade mig att delta på kursen. Jag har en nacke som plågar mig. Jag har också ont i skulderbladen och i nacken. Igår var jag trött och sov gott inatt. När jag gick hem igår så kändes det som att min gång var raskare än tidigare."

Lugn och avslappnad

"Mina förväntningar på kursen har varit att kunna koppla av mentalt. Jag har ont i kroppen. Igår fick jag mycket energi. Nu känner jag mig lugn och avslappnad. Det jobbar i knäna. Det skall bli spännande att se vad som händer framöver."

Mycket energi

"Jag har tränat Zhineng Qigong oregelbundet i några år. Hemma tränar jag Wei Tuo Jin. Sådana här helgkurser gör mig gott, det lugnar ned. Jag lider av en whiplash-skada och har problem med nacke och skuldror. Igår fick jag mycket energi. Under Qiregleringen fick jag mycket energi. Jag hoppas min problematiska mage blir bättre nu."

2011 HQU Oslo 29. - 30.10.

Sov mindre. Orkar mer

"Jag började träna på årets sommarkurs. Har gått helgkurs efter det. Det är trevligt att mötas. Tidigare brukade jag ligga på rasterna, men det har jag inte gjort denna gången. Denna helgen har jag sovit mindre och har orkat mer hela dagen."

Lyckokänsla

"Har dålig blodcirkulation i benen. Det har jobbat mycket i dem denna helgen. Jag känner mig lycklig."

Skrattattack / Skrattade som et barn

"När jag kom i fredags frös jag. Idag är jag varm. Har fått igång blodcirkulationen. Denna helgen har det blivit lugnt i kroppen – jag är mindre stressad nu. Igår, efter första kursdagen, hade jag en rolig upplevelse; jag träffade några vännner och jag fick ett skrattanfall, som efter ett tag uppenbart smittade av sig på de andra också. Vi log i flera timmar. Jag tror Qi-fältet påverkat oss. Det är otroligt härligt att bara kunna vara som ett barn."

Lärare:

Ingrid Tidemann