Lyft upp Qi Vasa [2011-11-05]

En artikel i den lokala tidningen lockade många åhörare till föreläsningen vi vanligtvis anordnar dagen innan en grundkurs. Auditoriet lyssnade intresserat och antalet nybörjare till kursen fördubblades efter föreläsningen. På den första gruppträningen efter kursen deltog nästan samtliga nybörjare. Det är mycket bra att delta på gruppträningarna, resultaten borde komma fortare om man gör det.

Några kommentarer från kursen:

Tänkande

"Jag har tränat sedan 2006. Jag försöker implementera qigongtänkandet i min vardag. Jag mår mycket bättre när jag tränar regelbundet. Det är skönt att ha qigongen som ett redskap för att stilla mina tankar om kvällarna."

Cirkulation

"Jag är övertygad om att det här är bra för min rygg, axlar och cirkulationen."

Sommarkurs

"Jag ar deltagit på en sommarkurs. Det är det bästa jag någonsin gjort. Jag har tränat varje dag sedan dess. Jag har varit mycket piggare denna höst.

Vasa HQU November 2011

Hantera stress

"Jag gick kursen av en tillfällighet. För några år sedan blev jag sjukskriven. Jag är mycket känslig mot stress, därför behöver jag en metod som hjälper mig hitta mitt inre lugn trots en stressig omgivning. Cirkulationen i min kropp har förbättrats under kursen."

Smärtstillande

"Jag vill rekommendera alla att gå höstkursen. Jag behöver inte ta smärtstillande medicin längre därför att jag inte har någon smärta längre."

Blodtryck

"Jag såg artikeln i vår tidning. Jag har högt blodtryck på kvällarna. Igår kväll hade jag mycket mycket lägre blodtryck än vanligt."

Livskvalitet

"Min allergi har minskat betydligt och jag är mycket lugnare sedan min första grundkurs. Min livskvalitet är bättre och jag kan hantera jobbiga situationer på ett bättre sätt."

Lärare:

Johannes Nordgaard