LUQ 2 Hangö [2011-11-05]

I Valios gamla Smörmagasin nere i Hangö hamn hölls för första gången en efterlängtad kurs i Lyft upp qi 2. Stämningen var positiv och varm i det starka qi-fältet och deltagarna berättade om påtaglig förbättringar under helgen. Flera upplevde att deras smärtor blivit lättare, en berättade att hennes flunsa blivit bättre, en annan att hon plötsligt fått hjälp med en visdomstand som varit på väg ut. Den syntes nu klarare och tandköttet mjukare. En tredje berättade att hon för första gången kunnat böja sig ner till fötterna och att läkarna förvånat sig över att hennes muskler växt, trots att hon inte kan lyfta armarna på grund av sin muskelsjukdom. Två av deltagarna delade med sig att deras damm- och kvalsterallergier försvunnit, en berättade att hon gått till läkare för att röntga ryggen och en kota som stuckit ut en centimeter numera var i normalt läge.

Kommentarer från deltagarna:

Smärtan lättare

"Jag har varit låg och sjuk hela hösten, värk överallt och läkarna har inte hittat något fel på mig ännu. Jag mår nu jättemycket bättre, smärtan är inte alls på samma sätt nu. Det har varit jätteintressant denna kurs att jag fått en ny närvaro, nya insikter. Det har varit en upplyftande kurs, jag har länge väntat på att få veta mera om qigong. Jag har just nu en jätteskön känsla i kroppen."

Lossnade i bröstet

"Det är hälsosamt att gå lyft upp qi 2, man blir påmind om saker igen. Det är en spännande resa. Natten mellan fredag och lördag vaknade jag av att jag inte fick någon luft när jag andades, hostade, men nu känner jag att det är något som lossnat i bröstet. Jag hoppas det ska skalas bort!"

Smärta i arm mindre

"Jag gick min första kurs nu i september, den här kursen känns lättare än den första! Jag har ont i min högra arm, det är den jag målar med, den har blivit bättre, smärtan mindre. Jag går igenom sorgarbete och jag tycker qigongen hjälper mycket, speciellt den här helgen."

Rampfeber bättre, lugnare, sover bättre, muskler växt, gjort benrörelser för första gången

"Jag har haft hemsk rampfeber tidigare, men det har gått om. Hade en värme i min kropp under den sista träningen. Jag har alltid gjort rörelserna med överenergi, nu har jag insett att jag inte behöver använda bara kraft utan jag kan vara inne i rörelserna på ett annat sätt. Jag är mycket lugnare, sover bättre. Jag hade svåra sömnproblem tidigare. Jag fryser mycket mindre, jag har också mycket mindre blockader när jag skriver, jag använder tiden bättre. Mina muskler har växt trots att jag inte kan göra rörelserna, ens lyfta upp armarna, så har musklerna växt. Läkarna kan inte tro på det. Det är mycket bättre mellan skulderbladen nu efter den här helgen. Jag har också för första gången någonsin kunnat stå och göra benrörelserna utan att benen vikit sig."

Flunsa bättre

"Det har varit en skön kurs, jag har lärt mig mycket nya saker, förbättrat rörelserna. Jag hade riktigt hosta, frös med flunsa igår kväll, i morse var det bättre."

Hållning bättre, ryggkota normal enligt röntgenplåtar

"Min hållning är bättre av qigongen, min familj har märkt det och kommenterat. Jag är mera avslappnad i muskler och sinnet. Efter vinterkursen var jag till läkare och tog röntgen på min rygg och jag har haft en kota som stuckit ut en och en halv centimeter... den är normal nu enligt röntgenplåtarna!"

Bättre rygg, dammallergi bättre

"Det har varit en jättebra kurs, mycket saker har klarnat. Min rygg har blivit så mycket bättre av qigongen. Det är intressant att jag har en skön känsla i kroppen nu, avslappnad, trots att jag har smärtor i kroppen. Min dammallergi är mycket bättre. Jag har inga kliande ögon mera när jag väver."

Panikångest och depression lättare, bättre rygg

"Jag har lidit av panikångest som blev bättre med mediciner och terapi tidigare, men det kom tillbaka när jag blev ensam. Qigongen har hjälpt mycket. Den har gett så otroligt mycket, jag har inte ångrat en enda kurs jag gått på. Det har hjälpt mot mitt ryggonda. Allt är positivt!"

"Jag har ont i ryggen, men känner att jag kan klara mig med qigongen. Mest spännande är allt som händer i mitt liv. Jag var blockerad längre tider och i efterhand kan jag se att jag var deprimerad. Känt mig otillräcklig i mitt jobb när jag inte kunnat hjälpa alla barn och ungdomar. Jag har nu vågat se dom här sakerna i mig själv. Jag är mitt i livet nu, jag vet inte vart det bär, men allting har fallit på plats- Jag väljer sådana saker som som är bra för mig. Jättehärligt, det är roligt att leva."

Hjälp med visdomstand, klarar sig utan allergimedicin

"Det har varit en stark men skön känsla. Igår kväll hade jag ont i käken och kom på att det är min visdomstand. Idag såg jag mitt i allt tanden klarare och köttet var mjukare.... kanske jag har blivit visare. Jag kan släppa gamla krämpor, jag känner mig trygg i Qigongen. Jag har aldrig berättat det här tidigare, men jag klarar mig numera mig utan allergimediciner. Jag reagerade tidigare på damm och kvalster."

Balanserad tillvaro på jobbet

"Det har varit en njutning att gå på kurs Jag märker i mitt dagliga arbete att mitt förhållande till mina kolleger har förbättrats. Jag är inte så irriterad och spänd på de som inte lever upp till mina förväntningar, dom som inte ställer upp och utnyttjar systemet. Qigongen gör att jag kan ta avstånd, jag är överambitiös och har fått en mera balanserad tillvaro nu."

Inre process

"Jag har längtat hela hösten på den här kursen, äntligen här. Jag har känt mig arg och irriterad, jag är rädd för någonting vet inte varför. Jag har rädslor och tryck i bröstet som har börjat släppa. Känner att jag genomgått en inre process och reaktion som fick mig att inse och känna kraften av qi både utvärtes och invärtes."

"Jag trivs underbart på alla kurser. Jag har längtat efter den här kursen. Jag lär mig alltid någonting nytt."

"Det har varit en riktigt fin kurs, jag har upptäckt saker jag inte visste förut."

Lärare:

Camilla Heidenberg