Lyft upp Qi Kalmar [2011-10-22]

Helgens grundkurs i Lyft Upp Qi i Kalmar lockade många deltagare. Sammanlagt 37 st varav många var helt nya. Åldersspannet var stort, den yngsta var 9 år, den äldsta över pensionsålder. Zhineng Qigong är en träningsform som alla kan träna oavsett ålder och eventuella fysiska problem. Att ha ett starkt förtroende för metoden är viktigt om man snabbt vill komma framåt. Ett sätt att stärka sitt förtroende är att läsa personliga berättelser på vår hemsidan, något som deltagarna blev uppmuntrade till under kursens gång.

Kommentarer om kursen:

Livsmod

"Jag fick för ett tag sedan en allvarlig skada. Qigongen blev räddningen för mig. Jag fick tillbaka livsmod efter olyckan."

Repetera kurs

"Det är lika skönt varje gång att repetera en grundkurs."

Stress

"Jag har fått mycket mer energi av träningen. Jag kan bättre hantera stress i jobbet och i trafiken. Det händer mycket i min kropp just nu."

"Det här är min tredje kurs. Det är häftigt när vi är så många. Qigongen är för mig ett sätt att hantera stress och komma till ro."

Utbränd

"Jag har deltagit i ett antal kurser. När jag kom till min första kurs var jag utbränd. Jag fick mycket energi då, den lever jag fortfarande på."

Kalmar oktober 2011

Mental hjälp

"Qigongen än en hjälp i vardagen, den samlar ihop mitt sinne. Träningen har varit en stor hjälp efter att min man gick bort."

Mediciner

"Jag har slutat med mina mediciner tack vare träningen, den har verkligen hjälpt. Jag ska fortsätta träna i Kalmar."

Pollenallergi

"Jag har längtat efter kursen. Min pollenallergi försvann i somras när jag tränade, jag behövde inga mediciner. Efter min första kurs tänkte jag att det är klart jag ska ge träningen en chans."

Välorganiserat

"Fantastiskt fin kurs, mycket välorganiserad."

Mjukhet

"I början av kursen kom jag inte ner till fötterna, plötsligt hände det något i ryggen och efter det kommer jag ner till fötterna."

Ständig utveckling

"Jag har gått många kurser och jag lär mig något nytt varje gång. Jag utvecklas både psykiskt och fysiskt av träningen, kroppen blir mjukare och sinnet lugnare. Det har varit som en SPA-helg."

Gruppträning

"Jag gick min första kurs 2004. Tränade själv i fem år och tänkte att det här klarar väl jag själv. Men nu sen jag börjat träna i grupp så känner jag att det inte alls är samma sak. Jag har blivit av med min migrän, får något enstaka anfall bara. Jag har också blivit bra i axlar och skuldror av träningen."

Starkare ben

"Det är min första kurs. Jag blev för en tid sedan halt och fick artros och det kändes inte alls som jag. Jag har tunga styva ben men nu känns de redan starkare. Jag ska träna och jag ser fram emot det här för nu ska jag minsann bli av med det!"

Allergi

"Jag har tränat i många år och jag hade väl inget speciellt sådär när jag började. Men efterhand upptäckte jag att jag inte behövde ta några allergitabletter, jag hade inte ont i axlarna eller knäna längre. Jag har minskat mitt sömnbehov och blir pigg efter sex timmars sömn. Det är ett mycket bra verktyg. Om man är orolig, trött eller hängig kan man träna och man blir alltid bättre efteråt."

Lärare:

Johannes Nordgaard