Lyft upp Qi Myre [2011-10-15]

Vädret i havsgapet i Vesterålen i Nord-Norge visade sin stormiga sida denna helg. Inne var det ljust och mysigt. Deltagarna var väldigt koncentrerade och ivriga att lära sig Zhineng Qigong. De hade en brant inlärningskurva. Efter kursen fortsätter man nu med gemensam träning. - En deltagare berättade en speciell historia om sin hund.

Kommentarer från kursen

Fantomsmärtor blev bättre

"Har varit sjuk i 5 år, lider av 'fantomsmärtor'. Min målsättning är att bli frisk. Igår hade jag smärtor när jag stod men jag höll ut och har mindre ont idag!"

Ångest och depression avtog under kursen

"Jag är här eftersom jag har plågats av ångest och depression under en lång tid. Nå är jag tillbaka till jobbet. Jag tror att Zhineng Qigong hjälper, det händer något. Det är trevligt att vara här tillsammans med andra, det gör mig gott. Jag vill gärna vara med på de gemensamma träningarna framöver."

Det sker något positivt i ryggen

"Min tant tipsade mig om denna kurs. Jag är på väg tillbaka efter en långvarig cancerbehandling. Jag känner lust att fortsätta med denna träning: Idag smällde det till i ryggen under träningen, det var överraskande. Skall bli spännande att se vad som händer framöver."

Bättre sömn. Magen krånglar inte så mycket

"Jag har haft problem med dålig sömn. Hela denna natten har jag sovit gott. Min krångliga mage har blivit mycket bättre denna helg. Kursen har varit otroligt bra och nyttig. Bra korrigeringar gör övningarna lite enklare att utföra."

Diabetesproblem bättre

"Jag har varit ganska sjuk det sista året. Har diabetes och har känt mig eländig. Nu känner jag mig bra. Det har varit en nyttig kurs."

2011-10-15 HQU Myre 2

Styv skuldra har blivit rörligare

"Min man bad mig läsa om Zhineng Qigong på hemsidan. Jag var helt utmattad och slutkörd. Hade stora smärtor i kroppen och första kursdagen var smärtsam. Min skuldra är skadad, och det kändes som att knivar där under övningarna. Jag tänkte jag måste gå härifrån! Som tur var stannade jag kvar. Idag har det gått mycket bättre. Nu är skuldrorna lätta att röra. Jag har fått mer energi och jag vill träna mer. Tack alla som hjälpt mig."

Brant inlärningskurva

"Denna gången har jag haft en fantastisk bra inlärningskurva. Jag har fått mer sinnesro, känner större glädje och är lättare till sinnet. Efter La Qi ryckte det i hela ryggen, som har krånglat länge, det är ett gott tecken."

Dödssjuk hund blev frisk av träning

"Det var bra att man gick så sakta fram. Jag har många problem, men tror jag är bättre nu. - Jag vill gärna berätta en speciell historia: Dagen före föreläsningen blev min lilla hund sjuk. Den blödde från ändtarmen, kastade upp osv. Veterinären röntgade och menade att antingen hade den fått i sig något vasst eller så hade den fått en kronisk inflammation. Hunden fick medicin och skulle få dropp nästa dag. Han menade att hunden inte skulle överleva. I natt så gick jag upp och band hunden på ryggen – den väger ca 7 kg. Sedan tränade jag Zhineng Qigong i 2 timmar – med hunden på ryggen. Den frisknade till och nu är den jättepigg."

Kraftfull träning

"Har nacksmärtor efter en skada sedan några år tillbaka, har också muskelsmärtor. I många år har jag ignorerat smärtor och signaler. Det har jag slutat med nu. Zhineng qigong träningen har hjälpt mig mycket, träningen är kraftfull och ger ro. Ren fysisk aktivitet har bara förvärrat smärtorna. Jag behöver fokuser på att träna det mentala. Denna kursen har motiverat till att förbättra rörelserna. Alla har lärt i rask takt. Jag vill fortsätta med detta och vill nu vara med och samlas för att träna i grupp. Jag rekommenderar alla att fortsätta med denna träningen."

Blev varm mellan händerna

"La Qi påverkade mig mycket. Under La Qi kände jag något som rörde sig mellan händerna, de blev varma. Jag hade ont i ryggen idag. Nu har jag ingen smärta. Jag vill fortsätta med detta."

Ond rygg och inflammerade skuldror känns lättare

"Här är det god stämning och det har varit lätt att lära övningarna. Jag hade smärtor i ryggen och en inflammerad skuldra. Både rygg och skuldror känns bättre nu."

Sveda och värk i foten försvann under kursen

"Det har varit en mysig kurs. Jag hade sveda och värk i min fot, de smärtorna är nu helt borta. Jag tror på detta och skall fortsätta."

Större mentalt lugn, mjukare i kroppen och smärtor i skuldran har försvunnit

"Jag har tränat i 3 år, det tar tid att lära och det är bra att gå kursen om och om igen. Jag hade total kortslutning i kroppen. Jag skulle vara så bra och duktig. Det är viktigt att reducera kraven på sig själv. Jag fick ligga när jag började att träna, klarade inte av att hyvla ost, skära bröd osv. Med hjälp av Zhineng Qigong klarade jag av att börja jobba 40 % igen efter 6 månader. - Jag ser världen på ett annat sätt nu. Jag ställer inte så stora krav på mig själv längre. Det här är små övningar som gör mycket. Efter denna kurs är jag nu lugnare i huvudet och mjukare i midja, höfter och skuldror. Under en övning i helgen «exploderade» det i kanten av skulderbladet och sedan blev skuldran mycket bättre. Jag rekommenderar alla att gå på gemensam träning."

Lärare:

Ingrid Tidemann