Lyft upp Qi Norwich [2011-10-15]

Det verkar som att vi alltid har turen med vackert väder när vi har våra grundkurser uppe på kullarna i en skola i Norwich. Vi var ett gäng människor som lärde och tränade Lyft upp qi under helgen. Många av deltagarna pratade om hur bra det är att få hjälp med korrigering av rörelserna för att få till sin träning ännu bättre.

Några kommentarer från deltagare:

Nyttigt att repetera kurs

"Det är otroligt nyttigt att repetera kursen igen, det här är min andra gång. Det är bra att upptäcka dåliga vanor som jag har börjat med i rörelserna."

"Jag är fascinerad av hur mycket det fortfarande finns att lära sig. När jag fick min kroppsställning korrigerad under kursen så verkade den falla på plats. Jag tycker att gruppträningen är så bra."

Kroppen känns smidigare och bättre

"Det här har varit en mycket bra helg och jag har fått bra korrigeringar. Min kropp känns bättre än vad den gjorde för 20 år sedan. Jag är mjukare och spänstigare. Det är en stor skillnad i hela mitt liv sedan jag började med qigongen och den är förebyggande. Jag älskar att träna qigong och om jag inte tränar en dag så saknar jag det. Så jag säger till mig själv, gör det bara!"

Mindre smärta i axlarna

"En trevlig helg! Min tanke var att bara gå en dag då jag repeterar kursen, men det var så bra igår så jag ville gå idag med. Jag hade lite ont i en axel när jag kom men idag är det bättre. Det är så bra med blandningen av de som gått kurs förut och de som är nya. Jag ska fortsätta att träna."

Norwich 111016_350

"Jag slutade träna qigong under en vecka bara för att testa och se vad som hände. Det gjorde så att smärtan i axlarna som jag brukade ha kom tillbaka. Jag har ett fysiskt jobb så qigongen gör att jag får smidighet och balans i kroppen."

"Jag kom till kursen för att få en dos qi. Genom åren som jag tränat qigong så har min generella livssituation blivit bättre. Jag har nästan ingen smärta i axlarna eller knäna längre. Jag har också lite mer energi."

"Jag har fått smärta i axlarna av att lyft tungt, och det har blivit mycket bättre nu, det är nästan helt borta. Jag tycker mycket om att träna i grupp."

Helt enkelt underbart

"Tack så mycket, det är helt enkelt underbart! Jag ser fram emot framtiden nu."

"Jag älskar att komma hit till de här kurserna och det är så bra att träna tillsammans. Gruppträningen som vi har varje vecka är också så bra."

"Jag är så lycklig, det har varit så fint."

"Det är bara så underbart att vara med på de här kurserna. Det hjälper mig att inte oroa mig så mycket över saker. Det är starkt att träna tillsammans och jag ser fram emot att fortsätta träna."

"Det känns välkomnande här. Det är vackert, lugnande och energigivande att se rörelserna. Ren glädje!"

Må bättre

"Jag mår mycket bättre än vad jag skulle ha gjort utan qigong. Jag bli djupare avslappnad när jag tränar nu och det är så bra."

"Jag såg vad min flickvän fick ut av qigongen så det är därför jag kom. Jag sitter stilla på jobbet och använder inte mina muskler så jag njöt av övningarna."

Inga mer känslolösa fingrar och tår

"Mina fingrar och tår har varit känslolösa, vilket har gjort att jag ex kunde bränna mig utan att jag kände det. Fingrarna och tårna brukade vara vita. Nu är känseln och färgen tillbaka."

Kan arbeta mer avslappnat

"Min kroppshållning föll på plats idag när jag blev korrigerad och det gjorde att min balans blev bättre. Jag har ett fysiskt arbete och jag har märkt att jag kan arbeta med mer avslappning idag."

Mer medveten om livet

"Jag är mer medveten om mitt liv idag och kan också se mer vad som tog min qi tidigare. Jag märker mer när jag blir stressad och kan också göra något åt det."

Lärare:

Fatima Ringvall