Lyft upp Qi Bodö [2011-09-24]

Höstlöven dinglade fortfarande gyllengula på träden när de allra flesta – som nybörjare – kom till denna helgkurs i Nord-Norge. Med hänsyn till hälso- och livssituation noterade många av deltagarna raska förbättringar.

Kommentarer från kursen

Bättre koncentration

«Jag hade en «inlärningsutmaning». Genom denna kurs har jag fått en stark tro på att det här hjälper och att min koncentration förbättras och att mina smärtor minskar. Jag kommer att fortsätta träna Zhineng Qigong.»

Mer spontan

«Vanligtvis känner jag motvilja mot att lära mig nya saker, jag vill vara i fred. Efter kursdagen igår sa jag till mina barn: «Nu åker vi till stranden» - med lätt hjärta.»

Ökat tålamod

«Jag har problem med skuldra och arm. Igår på kursen blev problemen mer «konkreta» d. v. s de blev annorlunda. Igår kväll kände jag en ny lätthet i skuldrorna. Jag märkte också att jag var mer tålmodig mot min man.»

Lätt till Sinnet

«Mitt mål för denna kurs var en hälsomässig förbättring och att få större sinnesro. Jag har nu fått en klarare förståelse för var problemen ligger. Gamla saker kom upp i dagen. Igår kväll när jag kom hem kände jag mig lätt till sinnet. Mina ankar har tidigare gått i lås och jag har varit fysiskt trött. I morse hade jag inte något av de problemen. Jag har bestämt mig för att fortsätta med Zhineng Qigong.»

Lättad och avslappnad

«Jag har länge glatt mig åt denna kurs. Under denna helgen fick jag tillbaka lugnet. Jag har varit plågad av spänningar i bröstet. Under helgkursen blev huden på bröstet röd och kall. Här sker det något. Fötterna värker, men jag känner mig utvilad nu, jag kommer att sväva ut från kursen.»

2011-09.25 HQU Bodø

Smärtor i Skuldror försvann

«Mina förväntningar på kursen är uppfyllda. Har inflammation i skuldrorna. I natt hade jag inga smärtor. Nu tror jag att jag kan bli bra. Känner ett lugn och en ny lätthet.»

Lärt nytt

«Har lärt mig en massa nytt.»

Mästrar Stress

«Jag har varit stressad och jättetrött länge nu – med ett stort sömnbehov. Jag har ett ansträngande jobb och små barn. Igår kväll var jag ute till kl. 1 på natten och gick upp igen kl. 6 i morse – utvilad, lugn och avslappnad. Har inte upplevt något liknande tidigare. Jag kommer att fortsätta att «jobba» med Zhineng Qigong för att mästra stressen.»

Tydliga förbättringar / Nöjd fru

«Har gruvat mig länge för denna kurs. Jag har MS och problem med balansen, med smärtor i benen. Denna helg har det gått jättebra och jag har haft en väldigt god effekt av träningen både fysiskt och psykiskt – en positiv upplevelse. Min fru är väldigt nöjd!»

Kände Qi – hanterade emotioner

«Det var fascinerande att känna Qi för första gången. Det skedde på föreläsningen. Jag är plågad av spänningar i skuldrorna. På kursen har jag fått avspänning, det kändes skönt. Sorg, frustration och ilska kom i dagen. Det blir lättare att bearbeta nu.»

Smärtor försvann Blodtryck sänkt till normalnivå

«Jag har en allvarligt ådersjukdom. Jag har letat efter metoder för att lindra smärtan som följer sjukdomen. Jag var skeptiskt när jag kom till föreläsningen. Efter en kursdag försvann smärtorna. Har i 3 - 4 år haft en muskel som har smärtat i armen, nu är jag smärtfri. Då jag mätte blodtryck och puls i går kväll, så hade det gått ned till normalnivå, vilket är mycket ovanligt. Har sovit gott inatt. Det har skett något underligt här som jag inte kan förklara.»

Bra känsla

«Det är väldigt ok att vara på kurs.»

Kommit hem

«Jag har glatt mig så åt denna kurs. Har smärtor i skuldror och kronisk migrän. Är arbetslös. Under helgkursen har jag fått ökad rörlighet i skuldrorna. Tidigare har jag hållit på med många olika övningar för avspänning, nu förstår jag att avslappning är beroende på frid i sinnet. Jag känner det som att jag har «kommit hem» nu. Det är väldigt skönt.»

Lärare:

Ingrid Tidemann