Lyft upp Qi Salo [2011-09-24]

Föreläsningen inför vår andra kurs i Salo var välbesökt. De som samlades på ett av stadens gemytliga caféer för att bekanta sig med zhineng qigong, var mycket intresserade att höra om vår enkla och naturliga metod för att förbättra sin livskvalitet. En av de lokala tidningarna, Salonjokilaakso, hade skickat en reporter till föreläsningen. Hon berättade att de hade haft en livlig diskussion på redaktionen om vem som skulle få gå på föreläsningen. Artikeln finns att läsa här.

Även om vår verksamhet i Finland fortfarande till största delen sker på svenska, har vi redan hunnit hålla ett antal kurser också på finska. Möjligheten att få lära sig zhineng qigong på finska uppskattas inte bara av våra nya deltagare. Flera av våra tvåspråkiga repterande deltagare, som tidigare har gått kurser på svenska, säger att de får en annan förståelse för metoden när de får undervisning på sitt modersmål.

Salo 110924_350

Kurshelgen i Salo blev uppskattad även denna gång. Deltagarna kunde rapportera goda resultat redan under helgens gång. Den vänliga och trevliga stämningen uppskattades särskilt, och vi fick dela många hjärtliga skratt. Nedan följer ett axplock av deltagarnas egna kommentarer.

Metoden öppnar effektivt upp axelpartiet

"Kursen var fin. Metoden har bra fysiska rörelser. I mitt yrke behandlar jag andra och jag märker att den här metoden effektivt öppnar upp axelpartiet. När jag kom till kursen hade jag smärta i högra handen, men den har försvunnit nu. Min rörlighet har förbättrats. Jag känner mig lugn och glad. Det är bra stämning här."

Musklerna har vuxit, senskidesinflammation och tinnitus försvann

"Jag har en muskelsjukdom och har också varit med om en olycka, som har lett till att jag har svårt att stå upp och jag har smärtor i korsryggen. Efter att jag började träna zhineng qigong för några år sedan, har mycket bra hänt. Mina muskler har vuxit. Känslan i kroppen börjar återvända. Mina ben är tydligt mycket bättre. Min matsmältning har förbättrats, min tinnitus har försvunnit och senskidesinflammationen har läkts. Jag var nyligen på marknad och kunde gå omkring där i tre timmar utan att få ont i ryggen."

Behöver inte längre fysioterapi

"På min första sommarkurs förra året, blev den frozen shoulder som jag har lidit av länge helt bra och mina nacksmärtor minskade. Jag har inte alls behövt fysioterapi efter den kursen. På sommarkursen fick jag också hjälp med de problem jag hade med torra slemhinnor i ögon och mun."

Ett inre lugn

"Jag var väldigt stressad när jag kom till kursen, men idag på eftermiddagen kände jag ett inre lugn."

Ökad kroppsmedvetenhet

"För en tid sedan sade jag upp mig från mitt förra jobb och nu har jag en ny arbetsplats. Mycket positivt har hänt i min kropp och numera har jag en mycket bättre kroppsmedvetenhet. Qigong är viktigt för mig, för här har jag hittat en grupp som jag känner att jag är en del av."

En känsla av lätthet

"Jag känner mig lättare nu. Smärtan som jag hade i min axel har minskat. Den här kursen var en fin upplevelse."

Kursrapport på finska / Suomenkielinen kurssiraportti

Lärare:

Jeanette Heidenberg