Lyft upp Qi Helsingfors [2011-10-15]

Vårt samarbete med Brändö gymnasium fortsätter glatt. Under skolans höstlov träffades ett gemytligt gäng för en grundkurs i Lyft upp qi. Stämningen var enligt deltagarna lugn, trevlig och avslappnad. Gruppen trivdes i Qi-fältet. Deltagarna berättade om sina förbättringar: ex hjälp med axelskador och tinnitus. En av deltagarna har kunnat sluta med sina cortisonmediciner av att träna qigong och kom på kursen för att träna bort sina abstinensbesvär av medicinerna. En annan deltagarna gav tips om att träna direkt när man kommer hem från jobbet. Hon sa att hon blir en så mycket trevligare mamma och barnen märker det,. Hon har mycket bättre nerver och får en helt annan kvalitetstid med barnen innan dom somnar.

Deltagarnas kommentarer:

Hjälp för armar

"Det har varit skönt att slappna av från sitt jobb, tankarna har varit här och nu på kursen och inte på jobbet, det har varit skönt. Jag har problem med nacken och ryggen, jag har haft problem att jobba med armarna uppåt, men det har inte varit något problem här på kursen!"

Axlar, tinnitus och träning när barnen sover

"Jag har en axelskada som jag har fått hjälp med, nuförtiden går det bra med rörelser som inte alls gick i början. Kortare stunder är min tinnitus numera borta också. Jag qigongar i barnens rum när dom ska sova, dom tycker det är mysigt och somnar gott."

Axelskada borta plus ett ovanligt resultat

"Jag har slarvat lite med min träning, så jag behöver en liten spark att komma igång igen. Jag har fysiskt blivit så mycket bättre, jag har en axelskada som har blivit bra. Men det största med qigongen är nog det mentala, jag blir inte så oroad över framtiden, jag är lugnare, har mera ro. Jag tränade t.ex. just före jag gick på min första dejt och nu är min pojkvän med mig här på kursen, så där ser man hur man kan ha nytta med qigongen."

Bättre humör och nerver

"Jag är en riktig duracell-kanin, Jag ger mig själv inte tid att träna qigong, men jag har ett tips som jag ska försöka börja med igen... att träna direkt när man kommer hem från jobbet, efter middagen. Jag blir en så mycket trevligare mamma och barnen märker det. Jag har mycket mera nerver och så får man kvalitetstid med barnen innan dom somnar."

Slutat med cortisonmediciner

"Tack så mycket för kursen, det har varit en så trevlig gemenskap här. Jag har tränat i tre år och insett hur viktigt det är med regelbunden träning. Jag har just nu "abstinensbesvär" som jag håller på att träna bort. Jag har lyckats sluta med mina cortisonmediciner för tre veckor sen. Jag har ätit dom i tre-fyra år."

Skön och avslappnande kurs:

"Det har varit en jätteskön och intressant kurs. Det är bra att bli medveten om sin kropp, att reflektera över hur den är, verkligt nyttigt."

Helsingfors LUQ 111016

"Det har varit skönt och avslappnande, lite som meditation att stänga av vardagen och alla tankar. Att vila. Det har också varit skönt för kroppen att sträcka på sig lite."

"Trevligt har det varit!"

"Det har varit väldigt intressant att träna i grupp, ska se sen hur det känns att stå hemma och träna jämfört med i gruppen."

"Först var det tråkigt, men det gick snabbt om och tiden gick sen jättesnabbt. Det tar just på de ställen där det behövs, det är säkert då helt rätt för mig. Riktigt i prick!"

"Det har varit en lugn och härlig stämning här, trevligt att träna med alla trevliga människor här."

"Det här är min femtonde grundkurs. Jag lär mig alltid något nytt. Jag har tränat i fyra år men aldrig egentligen gillat qigongen. Jag har tränat vidare för att jag insåg att det var bra för mig, jag har aldrig ifrågasatt att qigong är bra, bara ifrågasatt mig själv. Men nu har jag till sist, äntligen också börjat gilla qigongen!"

"Det är en så lugn stämning här, trevligt i gruppen att man kan vara sig själv. Ingen påflugenhet."

"En jätteskön stämning, tack till gruppen!"

"Jag har tyckt mycket om kursen, stämningen här. Jag tänker faktiskt försöka fortsätta med det här."

Lärare:

Camilla Heidenberg